Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
POLITIKA
Ljubica Kardum(HSU):  Umirovljenicima subvencionirani prijevoz, otvaranje dnevnih boravaka, pružanje usluga pomoći u kući

Ljubica Kardum(HSU):
Umirovljenicima subvencionirani prijevoz, otvaranje dnevnih boravaka, pružanje usluga pomoći u kući

Ljubica Kardum iz Hrvatske stranke umirovljenika, četvrta na listi koalicije SDP-HSS-HSU za Gradsko vijeće Šibenika, na današnjoj je konferenciji za novinare predstavila dio programa stranke te istaknula kako će se zalagati za veća prava šibenskih umirovljenika.

– Gospodarske i političke okolnosti nam nisu naklonjene i znam da ne mogu obećati puno umirovljenicima, ali razgovarajući sa predstavnicima udruga umirovljenika upoznala sam se s problemima koji tište umirovljenike i za što bi se kao gradski vijećnik trebala zalagati. A to su zadržavanje stečenih prava umirovljenika kao što je subvencionirani gradski prijevoz, otvaranje dnevnih boravaka za umrovljenike po gradskim četvrtima, pružanje usluga pomoći u kući i dnevne njege, veća participacija umirovljenika u kulturnom i društvenom životu Šibenika, uvođenje umirovljeničkog popusta na ulaznice za kazalište i kino te gratis ulaznica po principu “popunimo prazna mjesta”, izdvojila je Kardum.
Subvencioniranje prijevoza, kazale je Kardum, ključno je riješiti i na području županije jer je zbog slabe prometne povezanosti umirovljenicima teško doći do doktora. Za kvalitetniji život umirovljenika Kardum predlaže i osiguravanje objekata za jeftinija ljetovanja i zimovanja te se zalaže za veću dostupnost lječilišta i otvaranje domova za starije i nemoćne.
– Domove za starije i nemoćne sve stranke nude u svom programu i ja se nadam kako će to i ispuniti, a ja ću kroz gradsko vijeće insistirati na tim obećanjima, kaže Kardum.
HSU nije samo orijentiran na sadašnje već i na sve buduće umirovljenike, dodala je Kardum te kritizirala odluku Vlade da se mlađima od 55 godina mirovine smanjiti za 27 posto.
– Taj prijedlog je prošao tiho i bez reakcije jer je pažnja bila usmjerena na smjene ministara. Umjesto da razgovaramao o tome kako će građani živjeti u budućnosti, trošimo energiju na to hoće li Vlada opstati ili ne. Sigurno je da se tzv. Plan konvergencije neće previše odraziti na privilegirane mirovine sabornika, istaknula je Kardum te dodala kako HSU neće dozvoliti da mirovine budu predmet manipulacije stranačkih struktura.
– Zahtjevati ćemo promjene kojima će biti cilj novi način poimanja politike: da se manja vlada, a više služi narodu te da se teži razvoju bolje budućnosti, zaključila je povjerenica gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika i koordinatorica županijskog odbora HSU-a, Ljubica Kardum.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI