Neovisni novinarski portal
14.5.2024.
(NE)ZANIMLJIVOSTI / POLITIKA
Tomislav Karamarko gleda u obelisk (foto Facebook)

Vapaji Karamarku:
Vrati se molim te… Žurno predsjedniče, ovo sve više zdrav čovjek ne moze izdržati!

Tomislav Karamarko gleda u obelisk (foto Facebook)

Tomislav Karamarko gleda u obelisk (foto Facebook)

Inače nemamo običaj prenositi nadahnute poslanice političara s njihovih Facebook statusa, no to je u slučaju bivšeg čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka nekako nužno, budući da se njegova ukazanja događaju isključivo preko te društvene mreže (poveznica). U zadnje vrijeme se otprilike jednom mjesečno ukaže negdje iz inozemstva, odnosno netom nakon povratka iz tuđine u majku domovinu Hrvatsku. Nakon prošlomjesečnog londonskog ukazanja, Karamarako se sada ukazao u Washingtonu (SAD). Možda će se u travnju ukazati u Moskvi, što ćemo također s veseljem popratiti i prenijeti čitateljstvu.

No što je to Karamarko rekao prilikom jutrošnjeg ukazanja? Čini se kako ima rješenje za Hrvatsku…
– Iako odsutan iz politike, nisam prestao razmišljati o problemima s kojima se suočava Hrvatska te promišljati o našoj budućnosti kao nacije. Stupovi uspjeha moraju se graditi na snažnoj, aktivnoj demokraciji, modernom, inovativnom gospodarstvu te jasnoj i čvrstoj vanjskoj politici. Počeo sam razvijati ideju o osnivanju instituta za javnu politiku u Hrvatskoj (Think Tank), koji bi ujedinio najbolje umove iz političkog spektra kako bismo se konstruktivno suočili s najvažnijim izazovima. Postigli smo velike uspjehe u naših prvih 25 godina, a sada moramo osmisliti plan razvoja u sljedećih 25 godina – poručuje T. Karamarko.

Think Thank

Tako smo doznali o velikim hrvatskim postignućima u zadnjih četvrt stoljeća, a koje Karamarko nije podrobnije locirao niti identificirao. No što dalje? O kakvom to Think Thanku Karamarko priča?
– Tijekom nedavnog posjeta Washingtonu dobio sam izvrsnu priliku razgovarati s američkim političarima o modelima takva pothvata. Nakon tih susreta prožet sam entuzijazmom više nego ikada i uvjeren u to kako bi takva inicijativa mogla pomoći Hrvatskoj. Počašćen sam time što sam imao prigodu susresti se s mnogim američkim kongresmenima, uključujući senatore i članove kongresa koji su prijatelji Hrvatske, od kojih su mnogi ponudili ideje i podršku u razvoju hrvatskog Think Tanka. Susreo sam se i s dužnosnicima obiju glavnih stranaka, uključujući senatora Rogera Wickera (predsjedavajući Helsinške komisije), kongresmena Mikea Conawaya (predsjedavajući Odbora za poljoprivredu), kongresmena Davida Pricea (predsjedatelj Demokratskog partnerstva Donjeg doma), kongresmena Eliota Engela (visokopozicionirani član Odbora za vanjsku politiku) te kongresmenicu Kay Granger (predsjedateljica Potkomisije za raspodjelu novčanih sredstava obrane) – pohvalio se bivši predsjednik HDZ-a susretima s Amerikancima.

Tomislav Karamarko u Washingtonu (foto Facebook)

Inače, Tomislav Karamarko je umalo ponovio slučaj bivše kolegice i njene fotografije ispred ograde Bijele kuće, kada se fotografirao kako značajno gleda u pravcu obeliska posvećenog Geogeu Washingtonu. Ipak, dva dana kasnije je na Facebooku dodao i fotografije s gore navedenim dužnosnicima u njihovim uredima, kao potkrijepu.
– Sve u svemu, vrijeme provedeno u Washingtonu bilo mi je iznimno vrijedno te me je učvrstilo u uvjerenju da sve snage treba usmjeriti na jačanje nacije i stvaranje bolje budućnosti – zaključuje T. Karamarko s grandioznim domoljubnim optimizmom.

‘Domoljub Hrvatina od glave do pete’

Izgleda kako je Karamarko pogodio u srce neke od svojih vjernih poklonika, o čemu svjedoče poruke nakon njegovog posljednjeg ukazanja na ‘fejsu’, koje prenosimo onakve kakve jesu.
Tomislav Karamarko je veliki domoljub Hrvatina od glave do pete državnik pametan školovan voli Hrvatsku. Tome je jedini čovjek u Hrvatskoj koji ima snagu i znanje vodit narod i državu. Nije dovoljno biti domoljub treba nam Tome da bude savršeno da bude neopisivo. Predsjednice čekamo te Tome mi ti vjerujemo. Uvijek i sve za Hrvatsku! ✌️?? – veli jedan od njih.
Think Thank je odmah proradio, sljedeći poklonik mu predlaže progresivnu političku ideju o stvaranju svojevrsne osovine Karamarko-Trump-Erdogan.
– Očito je naš Predsjednik Karamarko kilometrima ispred sadašnjeg vodstva države u ideološkom i u moralnom pogledu. Zastarjelu servilnost Europskoj uniji i klanjanje toj prevaziđenoj tvorevini treba zamijeniti novim geopolitičkim i strateškim pristupom Trump-Erdogan pod egidom: CROATIA FIRST da bi izbjegli ne daj Bože neugodna iznenađenja i bili zatečeni nespremni kao 91 godine. Karamarko je to sada lijepo diplomatski formulirao, ali mi shvaćamo što želi reći – kaže taj Think-Thankovac.
Nakon Franje Tuđmana jedina opcija je Tomislav Karamarko, kao da kaže sljedeći obožavatelj.
– Poštovani Gospodine Tomislave, Vi ste poslije Franceka, jedini ozbiljan, iskren i rodoljuban političar koji može povest Hrvatsku u bolje sutra! Volimo Vas i izuzetno cijenimo!? – kaže on.

Tomislav Karamarko u Washingtonu (foto Facebook)

Neki nisu nikada dvojili da će se Karamarko vratiti u politiku, pa i po cijenu da ih svi smatraju budalama

‘To Karamarko kralju…’

To Karamarko kralju…znao sam i čvrsto sam vjerovao da će doći vrime tvoga povratka ali su mi svi govorili da sam budala i da je tvojoj političkoj karijeri zauvik kraj…pokaži ovim YUgosrpskim lešinarima iz SDP-a i domaćim izdajnicima iz izdajničkog HDZ-a tko je lider na političkoj sceni koji voli i radi za Hrvatsku i domoljubni hrvatski narod… – srčano ističe jedan Karamarkov sljedbenik.
Ljubitelji bivšeg čelnika HDZ-a više nisu zadovoljni HDZ-om, a neki su ritualno uništili iskaznicu te stranke nakon Karamarkova odlaska. Čim se vrati, učlanit će se ponovno, obećavaju.
– Kad si otišao otisli smo i mi (ja i moja obitelj smo iskidali iskaznice i izasli iz hdza ) ali kad se vratis vratit cemo se i mi. Stojimo uz tebe samo nisi triba pustat palicu predsjednika stranke nego si triba hdz lustrirat i procistit – obećava jedan od njih.
Zna se, u dijaspori uvijek ima mnoštvo onih koji iz daleka podupiru domovinske političke uzdanice poput Karamarka. Neki se nadaju i kako će barem njihovi ‘praunuci uživati u lijepoj našoj’. Izgled kako im užitak aktualnog stanovništva Lijepe naše nije primarni cilj.
 – Oni koji vole svoju zemlju ti nikad ne spavaju. U dijaspori je najvise onih koji niti mogu pomoci nit vise trpiti da ih netko pravi glupim. Zato naprijed TOMO nebili bar nasi praunuci uzivali u lijepoj nasoj?????? – kaže u svojoj poruci jedan vjerni pratitelj Karamarka, iz čijeg zaključka možemo zaključiti da pravi domoljubi pate od nesanice.

‘Jedno je sigurno, glupost je neuništiva!’

Ipak, u svakom žitu ima kukolja ili obratno, pa se pojavio i komentar sljedećeg sadržaja:
– Nema nam druge nego osnovati grupu – molitvom protiv Karamarka, koja će se redovito okupljati na Kamenitim vratima! Ovo je vrhunac perverzije, lošeg ukusa i kvalzipolitike za mentalno podkapacitirane glasače, fanove NDH-zije, australsku i inu dijasporu i domaće HDZove potplaćene poslušnike. Kako ste komunicirali sa “dužnosnicima”? Da se niste dopisivali preko google translatora? Think tank….pa to je za krepat od smijeha. “Postigli smo velike uspjehe u naših prvih 25 godina, a sada moramo osmisliti plan razvoja u sljedećih 25 godina” . Jedno je sigurno, glupost je neuništiva! – veli ovaj komentar.
Za kraj, prenosimo tri emotivne i blago panične poruke Tomoljuba koji mole da se njihov Tomo što prije ‘vrati’.
– To je naš Tomo. Pravi domoljub. Ima ih još ali jako malo. Tono svaka čast….  Tomisave, Dragi Bog Te cuva, vrati se molim te. Ante… Žurno predsjedniče, ovo sve više zdrav čovjek ne moze izdržati!

Tomislav Karamarko u Washingtonu (foto Facebook)

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI