Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
EKOLOGIJA / UKRATKO
Spasite svijet i osvojite besplatno putovanje po Murteru, Kornatima i Vranskom jezeru

Spasite svijet i osvojite besplatno putovanje po Murteru, Kornatima i Vranskom jezeru

rijesi_problem_neodrzivog_koristenja_prirode_01-660x330

Ako riješite najveći problem planeta Zemlje: prekomjerno zagađenje, upotrebu fosilnih goriva i samoubilačku proizvodnju besmislenog otpada, posvemašnje zagađenje zraka, zemlje, rijeka i oceana te slične nevolje, možda osvojite besplatno četverodnevno putovanje po Murteru, Kornatima i Vranskom jezeru.

– Riješi problem neodrživog korištenja prirode i osvoji jedinstveno 4-dnevno nagradno putovanje u Natura 2000 područja, otok Murter, Vransko jezero i Kornate. Svoju ideju/rješenje kreativno izrazi slikom ili riječju : crtežom, infografikom, tekstom ili stripom na prostoru jedne stranice A4 formata, ispuni web prijavnicu s podacima te pošalji na adresu mail@argonauta.hr najkasnije do četvrtka 1.listopada u podne 12:00 sati – pozivaju u Udruzi za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja “Argonauta” s otoka Murtera.
Ukoliko riješe gorući svjetski problem, svi troškovi u sklopu navedenog programa će im biti pokriveni osim dolaska i odlaska na otok Murter, koji će riješavati o svom trošku, kako kažu u Argonauti. Ipak, ima i jedno ograničenje: pravo na sudjelovanje u nagradnom natjecanju imaju sve osobe starije od 18 godina s prebivalištem u Šibensko Kninskoj, Zadarskoj i Splitsko dalmatinskoj županiji, pa rješavači globalne nevolje moraju biti iz Dalmacije.
Evo i programa nagradnog putovanja za vješte sretnike, kojega podržavaju i Park prirode Vransko jezero i Nacionalni park Kornati i drugi:
Subota, 03.10.
Dolazak na otok Murter, noćenje u pansionu Fiolić
Nedjelja, 04.10.
Plovimo kopnom (Park prirode Vransko jezero)
Posjet Betini i aktivni turizam na Vranskom jezeru – kajak, bicikl, trekking
ponedjeljak/utorak
5. – 6. 10.
Plovimo morem (Nacionalni Park Kornati)
plovidba tradicionalnim drvenim brodom na latinsko idro, život u Kornatskoj obitelji, noćenje u Nacionalnom Parku Kornati
Srijeda, 7.10.
Sudjelovanje na tribini: Mali smisleni okrugli stolovi – Budućnost vansezonskog turizma
U Argonauti ovako opisuju problem: Svaki stanovnik Hrvatske baci 400 kg komunalnog otpada godišnje. U prijevozu putnika dominira cestovni prijevoz, koji je jedan od glavnih izvora onečišćenja zraka.Održiva proizvodnja i potrošnja znači postizanje ekonomskog rasta bez eksploatacije i ulaza novog materijala ali i bez smanjenja proizvodnje?
Na koncu, oni koji riješe ključni svjetski problem i spase svijet mogu se prijaviti na prijavnici OVDJE.
Sretno.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI