Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
POLITIKA
Tražila odgovore, a dobila otkaz: Predsjednica HDZ-a Općine Tisno bila je nezakonito zaposlena u Stankovcima

Tražila odgovore, a dobila otkaz:
Predsjednica HDZ-a Općine Tisno bila je nezakonito zaposlena u Stankovcima

 Inspekcija Ministarstva uprave ustanovila je da natječaj za mjesto Jedinstvenog upravnog odjela Općine Stankovci, kojim ju je zaposlio stranački kolega, nije usklađen s Uredbom Vlade.

Jelena Obratov bila je kandidat HDZ-a za načelnicu Općine Tisno - u društvu s dožupanom Tomislavom Vrdoljakom, županom Goranom Paukom predsjednikom ŽO HDZ-a Antom Kulušićem i bivšim načelnikom Općine Tisno Josom Stegićem (Foto: HDZ)

Jelena Obratov kao kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Tisno – u društvu Tomislavom Vrdoljakom, Goranom Paukom, Antom Kulušićem i bivšim načelnikom Općine Tisno Josom Stegićem (Foto: HDZ)

Vijećnica Jelena Obratov u siječnju je optužila SDP i općinskog načelnika Ivana Klarina za netranasparentno vođenje općine i za skrivanje informacija  pred Općinskim vijećem (Poveznica na tekst Trisa), na što je tišnjanski donačelnik i predsjednik Općinske organizacije SDP-a Miljenko Meštrov uzvratio javnom prijavom ‘politički prilagođenog’ natječaja Općine Stankovci i Jeleninog nezakonitog zaposlenja (Poveznica na tekst) na mjestu pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela. Načelnik Općine Stankovci Željko Baradić (HDZ) tvdio je kako je stranačku kolegicu zaposlio po zakonu i da ju je prvi put vidio kad je došla u Općinu (Poveznica na tekst). Ministarstvo uprave je poslalo inspekciju koja je ustanovila nezakonitosti u natječaju i naložila načelniku Baradiću da ukine rešenje o prijemu u službu Jelene Obratov i da raspiše novi natječaj, koji će biti u skladu sa zakonom.

– Obavještavamo Vas da je nakon provedenog nadzora Upravna inspekcija Zapisnikom naredila općinskom načelniku Općine Stankovci da poduzme radnje u svrhu ukidanja rješenja o prijmu u službu Jelene Obratov na radno mjesto pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela te da nakon usklađivanja Odluke o ustrojstvu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Stankovci i Pravilnika o unutarnjem redu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Stankovci sa važećim propisima – Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi  i Uredbom o klasifikaciji radnih mjesta u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi raspiše natječaj za  pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Stankovci. Za izvršenje mjera iz Zapisnika ostavljen je rok od 60 dana od dana zaprimanja Zapisnika – kažu iz Ministarstva uprave.

Zapisnik o provedenom nadzoru dovršen je  i dostavljen načelniku Općine Stankovci. Općina nije uložila prigovor na zapisnik, tako da Jelena Obratov u roku od 60 dana ostaje bez posla. Kako su Općina Tisno i Općinski sud u Tisnom u istoj zgradi, donačelnik Meštrov je znao da je njegova politička suparnica do zaposlenja u Stankovcima radila kao službenica u pisarnici suda, a ne kao pravnica, kao što je znao i kada je diplomirala. Prema Uredbi Vlade RH o klasifikaciji radnih mjesta u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi da bi postala pročelnica trebala je imati pet godina radnog iskustva u struci, a ne dvije na odgovarajućim poslovima, kako se tražilo u natječaju Općine Stankovci, koji je bio napravljen prema starom Pravilniku o unutarnjem ustrojstvu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Stankovci iz 2004. godine i nije bio usklađen  s novijom  uredbom Vlade.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI