Neovisni novinarski portal
3.8.2021.
POLITIKA
SDP uzvraća optužbe: Jelena Obratov dobila je posao politički ‘prilagođenim’ natječajem

SDP uzvraća optužbe:
Jelena Obratov dobila je posao politički ‘prilagođenim’ natječajem

Predsjednik Općinske organizacije SDP-a Tisno Miljenko Meštrov uputio je otvorenu prijavu zbog nezakonitog zaposlenja povjerenice HDZ-a za Općinu Tisno i općinske vijećnice Jelene Obratov na mjesto pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Općine Stankovci. Obratov je prošlog tjedna prozvala SDP-ovu vlast u Općini Tisno zbog netransparentnog rada, na što Meštrov, inače tišnjanski donačelnik, sada uzvraća upozoravanjem na namještanje natječaja u susjednoj HDZ-ovoj općini.

mestrov_miljenko_facebook

 

‘Prijava nezakonitog zapošljavanja gđe.  Jelene Obratov, članice Općinske organizacije HDZ-a, kao pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Općine Stankovci’

– Poštovani,

Ovim putem želim upozoriti javnost i nadležna tijela na slučaj nezakonitog zapošljavanja gđe. Jelene Obratov koja je inače povjerenik Općinske organizacije HDZ-a Tisno i vijećnica Općinskog vijeća Općine Tisno, te kandidat za općinskog načelnika Općine Tisno na prošlim lokalnim izborima, na radno mjesto pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Općine Stankovci i to po očito političkoj osnovi obzirom da ista ne udovoljava zakonskim uvjetima za to radno mjesto.

U natječaju za imenovanje pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Stankovci objavljenom u NN br 136/13 kao posebni uvjeti navedeni su magistar pravne struke, najmanje dvije godine radnog iskustva u struci na odgovarajućim poslovima i dr.

Naime, prije svega saznanja sam da ista nema niti jednog dana radnog staža kao diplomirani pravnik. Isto tako prema Uredbi Vlade RH o klasifikaciji radnih mjesta u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, kao uvjet za radno mjesto pročelnika jedinstvenog upravnog odjela potrebno je pet godina radnog iskustva u struci, a ne dvije kako navodi natječaj, stoga je očito da se radi o nezakonitom ‘prilagođenom natječaju’.

Sam natječaj se u najvećoj mjeri nastojao držati u tajnosti, stoga nije bio objavljen na web stranicama Općine Stankovci kao što na webu nije bilo objavljeno ni vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti što je zakonska obveza po članku 19.  Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj (područnoj) samoupravi.

Smatram da javnost mora biti upoznata sa ovakvim slučajevima nezakonitog zapošljavanja nekvalificiranih osoba i teškog kršenja zakona dok u isto vrijeme osobe koje ispunjavaju sve potrebne uvjete ne mogu ostvariti zaposlenje sve dok se budu zapošljavali podobni, a ne kvalificirani’ – napisao je Meštrov.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI