Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
POLITIKA
Načelnik Željko Baradić (Foto: Općina Stankovci www.stankovci.hr)

Baradić:
Obratov je zaposlena zakonito

Načelnik Željko Baradić (Foto: Općina Stankovci www.stankovci.hr)

Načelnik Općine Stankovci Željko Baradić (HDZ) odbacuje optužbe SDP-a Općine Tisno o nezakonitom zapošljavanju pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Jelene Obratov. Sve je, tvrdi, bilo po zakonu, a za prozivke predsjednika Općinskog odbora SDP-a Tisno Miljenka Meštrova, da je ‘politički prilagođenim’ natječajem u Općini Stankovci zaposlio povjerenicu HDZ-a za Općinu Tisno, Baradić kaže da su ‘tišnjanska malomišćanska posla’.

Načelnik Željko Baradić (Foto: Općina Stankovci www.stankovci.hr)

Načelnik Željko Baradić (Foto: Općina Stankovci www.stankovci.hr)

Baradića smo zamolili za kometar saznanja Miljenka Meštrova da Jelena Obratov nema ni jednog dana radnog staža kao diplomirani pravnik, da je uvjet za radno mjesto pročelnika jedinstvenog upravnog odjela, prema Uredbi Vlade RH o klasifikaciji radnih mjesta u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, pet godina radnog iskustva u struci, a ne dvije, kako se tražilo u natječaju Općine Stankovci.

– Sukladno pozitivnim zakonskim propisima, Općina Stankovci je raspisala javni natječaj radi popunjenja radnog mjesta Pročelnika jedinstvenog upravnog odjela Općine Stankovci iz razloga odlaska dosadašnjeg pročelnika u mirovinu. Uvjet od dvije godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima propisan je Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Stankovci, te je kao takav i postavljen u natječaju objavljenom u Narodnim novinama. Na raspisani natječaj javilo se šest kandidata od kojih tek jedan nije ispunjavao tražene uvjete. Imenovana gospođa prema priloženoj dokumentaciji zadovoljavala je svim uvjetima iz natječaja. Na pismeno testiranje i razgovor kandidati su pozvani pismenim putem uz povratnicu. Poziv na testiranje su primili svi, dok su se istom odazvala tek tri kandidata, među kojima i izabrana gospođa Obratov. Povjerenstvo je po provedenom testiranju izvršilo odabir kandidata i to prvenstveno na temelju rezultata na testiranju. Izabrana kandidatkinja je imala najveći broj bodova, o čemu su obaviješteni ostali kandidati koji na provedeni postupak nisu uložili žalbu. Slijedom navedenog Općina Stankovci je natječaj provela prema svim pravilima i sukladno zakonu – stoji u pisanom odgovoru načelnika Stankovaca.

– Navodno političko prilagođavanje natječaja mogu samo komentirati činjenicom da je posljednjih 12 godina pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela bio HNS-ovac, iako je čitavo vrijeme na vlasti bio HDZ. Gospođu Obratov upoznao sam tek kad je došla u Općinu. Drago mi je da tu radi ona jer je pokazala najbolje rezultate, iako bih volio da je na to mjesto došao netko iz Stankovaca. Međutim, u čitavoj općini nemamo ni jednog jedinog pravnika. Stipendiramo 36 studenata, ali rijetki izabiru tako težak fakultet – rekao nam je Baradić.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI