Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
KULTURA / POLITIKA
Franko Vidović o Terraneu: Gospoda iz sadašnje vlasti su odgovorni i ne mogu se oprati od toga

Franko Vidović o Terraneu:
Gospoda iz sadašnje vlasti su odgovorni i ne mogu se oprati od toga

SDP u priopćenju za javnost proziva gradonačelnika dr. Željka Burića i njegov EU tim kao krivce što se nakon tri uzastopne godine (2011,2012 i 2013) festival Terraneo ove godine neće održati.

1000321_714579781892504_10614587_n - kopija

– Gradonačelnik tvrdi da u tome što se festival neće održati nema niti malo odgovornosti gradske vlasti. I u pravu je. Nakon što su tijekom predizborne kampanje grubo napadali projekte s kojima se danas hvale, ne vodeći u kampanji niti minimalno računa o interesima grada, nakon što su pokazali totalnu i posvemašnju nesposobnost kad je u pitanju dovršetak Banja koji su i dodatno unakazili sa fitness spravama kojima na plaži nije mjesto, nakon što nam svakodnevno pokazuju da nemaju niti u primisli kakav program pokrenuti i kako valorizirati tvrđavu Sv. Mihovila, nakon što su se okitili svim našim projektima i uspjesima u EU fondovima i danas ih pokušavaju prikazati kao vlastite, nakon što su pokazali da osim igrališta za pse, sječe svih ljudi u tvrtkama u gradskom vlasništvu i gradskoj upravi, te zapošljavanja bez natječaja u Pode i u gradsku upravu, nisu apsolutno ništa drugo napravili, sad kao šlag na tortu dolazi odlazak Terranea. I u pravu je gradonačelnik: Gradska vlast nema niti malo odgovornosti. Lako što nema odgovornosti u što smo se do sad više puta uvjerili, nego što takva nesposobna i neodgovorna vlast, vlast pričalica i opsjene, dopušta odlazak jednog tako važnog događaja prekriženih ruku uz konstataciju mi nemamo odgovornost za to. Sve koristi direktne i indirektne od Terranea je nemoguće nabrojiti. Šibenik je kroz marketing i oglašavanje festivala pretvoren u meku za mlade ljude željne zabave i za njega se čulo kroz festival diljem Europe i svijeta. I toga su svi svjesni u Šibeniku. Kolika je korist samo od reklame koju je Šibenik doživio predstavljen kao grad Terranea? Zar nije Grad mogao i financijskom injekcijom pripomoći festivalu, zar nisu mogli u proteklom vremenu osigurati lokaciju, zar nije mogla plaža Terraneo biti u funkciji cijelo ljeto? Mi u SDP-u smo sigurni da je Terraneo toliko jak brend koji se veže u Grad Šibenik da bi odgovorna i pametna vlast napravila sve, apsolutno sve da ga zadrži i inzistirala na njegovom održavanju pod svaku cijenu.Franko Vidović (Foto Hrvoslav Pavić) (26)

Prošlo ljeto je sam gradonačelnik pričao o preseljenju festivala na Obonjan ne razumijevajući zašto je važno da festival bude u vojarni i da na taj način usko živi s gradom. Župan je pak sa svoje strane pokazao nerazumijevanje i zatezao situaciju ne dozvoljavajući da se formira „plaža Terraneo“ u Minerskoj. Poznato nam je da vlasti u drugim gradovima u kojima se održavaju slične manifestacije sa kojim se grad poistovjećuje itekako sudjeluju na svaki način u stvaranju uvjeta da se ta manifestacija uredno iz godine u godinu održava. Tako se ponašala i bivša gradska vlast na čelu s gradonačelnikom dr. Antom Županovićem, te je stvorila uvjete i napravila sve da festival Terraneo zaživi u Šibeniku i bila sigurno odgovorna za njegovo dovođenje. Gospoda iz sadašnje vlasti na čelu s gradonačelnikom dr. Željkom Burićem su odgovorni za njegovo neodržavanje i ne mogu se oprati od toga. I ne možemo da ne iskažemo žalost zbog smjera kojim je grad krenuo od kad su ga gradonačelnik Burić i njegov tzv. „EU tim“ krenuli buditi. Ne radi se tu o buđenju, već o vraćanju u duboku komu i hibrenaciju i tome smo svaki dan svjedoci. Moramo istaknuti: gospodo ma koliko se prali od odgovornosti, vi ste odgovorni za neodržavanje festivala i morate se s tim suočiti. Morate se suočiti sa štetom koju ste učinili vlastitom gradu. Na kraju mogu samo konstatirati: „Šibeniče probudi se, vidi šta si izabrao!!!“, stoji u priopćenju koje potpisuje Franko Vidović, predsjednik GO SDP Šibenik

 

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI