Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
POLITIKA
Pusić i Čačić u danima (prividne)sreće (foto: facebook)

Radimir Čačić izbačen iz HNS-a, dio članstva protiv ‘jer se ne može braniti’

Pusić i Čačić u danima (prividne)sreće (foto: facebook)
Pusić i Čačić u danima (prividne)sreće (foto: facebook)

Pusić i Čačić u danima (prividne) sreće (foto: facebook)

Radimir Čačić izbačen je večeras iz  HNS-a. Varaždinski poduzetnik, političar, stranački čelnik i suosnivač HNS-a, bivši župan, ministar i saborski zastupnik, trenutačno na izdržavanju zatvorske kazne zbog prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj su smtrno stradale dvije osobe, sada je ostao bez članstva u stranci čiji je član od osnivanja.

– Dakle, predsjedništvo Hrvatske narodne stranke Liberalnih demokrata zasjedalo je u punom sastavu, sve članice i članovi Predsjedništva bili su prisutni, raspravljali smo o ovom slučaju i jednoglasno smo donijeli odluku da se Radimir Čačić isključuje iz HNS-a. To je odluka koja je konačna, po našem statutu i pravilniku o članstvu. Sutra u 9 sati bit će konferencija za medije u stranci i pozivam vas sve na press konferenciju na kojoj ćemo detaljnije govoriti o tome – kazala je večeras predsjednica HNS-a Vesna Pusić.
U četvrtak ujutro bi Vesna Pusić trebala objasniti što je dovelo do Čačičeva isključenja iz HNS-a. To će izuzev javnosti zanimati i dio članstva te političke stranke, budući da su se nakon te odluke oglasili i neki HNS-ovci, uglavnom iz sjeverozapadnog dijela Hrvatske, a koji nisu bili suglasni s takvom odlukom.

– Problem traje tri godine, a intenzivirao se posljednjih godinu dana. Dosta smo dugo u stranci šutjeli i sad je došlo vrijeme da se javno naglasi da je HNS projekt važniji od bilo čijih osobnih ambicija. Svi smo očekivali da, dok traje odsluženje njegove kazne, nema političkih aktivnosti. Međutim, nije bilo tako. S  Radimirom Čačićem se nisam čula otkad je otišao na odsluženje kazne, a razlog tome je jer mi se nije javio, ističe se stajalište Vesne Pusić na HNS-ovoj mrežnoj stranici, uz napomenu kako su ‘njegove poruke iz zatvora poslane putem ‘bliskih izvora’ neugodne i neprimjerene’.

U raspravi među članstvom HNS-a koja se večeras vodi na njihovoj facebook stranici mnogi su zamjerili vodstvu stranke i što je Čačić iz stranke izbačen u trenutku ‘kada se ne može braniti’, budući da je u zatvoru.

Više o Radimiru Čačiću možete pročitati i u Portretu tjedna TRIS-ove kolumnistice Davorke Blažević objavljenom prije dva mjeseca, klikom na: Radimir Čačić: zatvorski golf za političku kondiciju.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI