Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Milorad Pupovac

Pupovac:
Nećemo podržati vladu u kojoj će biti Zlatko Hasanbegović

Milorad Pupovac
Milorad Pupovac

Milorad Pupovac

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je u četvrtak u razgovoru za N1 mogućnost sudjelovanja predstavnika manjina u stvaranju vladajuće većine, ali je poručio da njegova stranka sigurno neće podržati vladu u kojoj će biti Zlatko Hasanbegović.

„Zlatko Hasanbegović je antipod (predsjedniku HDZ-a Andreju) Plenkoviću. On je ono po čemu je Hrvatska bila negativno slikana u EU i svijetu. Ono po čemu je ružičasto slikana – to je Plenković. Mi ne možemo podržati nekoga tko će zastupati revizionističke stavove. Sigurno nećemo podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović“, rekao je Pupovac, gostujući u Temi dana.
Pupovac smatra kako Plenković ima dobre pretpostavke da bude dobar premijer jer ima natprosječnu reputaciju u europskim i međunarodnim krugovima što za Hrvatsku nije mala stvar.
„Takvi se plaćaju suhim zlatom. Nama treba nova reafirmacija u EU. Plenković je čovjek koji ne proizvodi konflikte, on okuplja i izabire. To je moj dojam. Plenković će htjeti biti premijer, a to znači voditi vladu u pravom smislu riječi i znati što mu svaki ministar radi. On će biti ‘full time prime minister’“, rekao je Pupovac.
Upitan kakve su početne pozicije predstavnika manjina oko ulaska u vladu, Pupovac je ustvrdio da ovaj put postoji nešto veća mogućnost da svih osam zastupnika nastupa zajedno jer nema pokušaja da ih se razbije i jer je politička situacija jednostavnija nego prije osam mjeseci.
Pozicije manjina, kaže Pupovac, se definiraju, a osam zastupnika nije mala stvar i oni ne mogu voditi računa samo o svojim kulturno-umjetničkim društvima nego i o javnim interesima zemlje, kazao je Pupovac dodavši da će o tome i danas razgovarati.
Upitan kako će biti formaliziran eventualni ulazak u vladajuću većinu, Pupovac je rekao da bi bilo najbolje da se taj odnos definira te da se potpiše sporazum koji će postati sastavni dio programa vlade.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI