Neovisni novinarski portal
24.4.2024.
KRONIKA 112 / POLITIKA
Na povratku s klauzure HDZ-a u Vitezu službeni VW passat Grada Knina udario u konja – Josipa Rimac: ‘Hvala Gospi, svi smo živi i zdravi’

Na povratku s klauzure HDZ-a u Vitezu službeni VW passat Grada Knina udario u konja – Josipa Rimac:
‘Hvala Gospi, svi smo živi i zdravi’

Gradonačelnica Josipa Rimac s dogradonačelnicima Ivićem i Blaževićem u kampanji 2013. godine (Foto: HDZ)

Gradonačelnica Josipa Rimac s dogradonačelnicima Ivićem i Blaževićem u kampanji 2013. godine (Foto: HDZ)

Gradonačelnica Grada Knina i šefica kampanje HDZ-a Josipa Rimac, zajedno sa svoja dva dogradonačelnika Nikolom Blaževićem i Slavenom Ivićem, u petak navečer kod Livna u susjednoj Bosni i Hercegovini doživjela je prometnu nesreću u kojoj je stradao jedan konj.

Službeni VW passat Grada Knina iz Viteza prema Kninu je vozio šibensko-kninski dožupan Tomislav Vrdoljak.Vozač i svo troje putnika prošli bez težih ozljeda, ali je automobil oštećen. Dožupan i čelni ljudi Knina bili su na klauzuri Hrvatske demokratrske zajednice u Vitezu.

– Ne poznajem to područje, ali bilo je to negdje u okolici Livna, kada smo automobilom naletjeli na krdo divljih konja. Vozač je čitav dan pio samo kavu i vodu, nije brzo vozio, ali bio je mrak i konji su skočili pred nas. Hvala Gospi da smo svi živi i zdravi – ispričala nam je gradonačelnica Rimac.

U nesreći su svi pomalo natučeni, ali nitko nije zatražio liječničku pomoć.

– Dobro sam, da nisam, bila bi na bolovanju – rekla nam je Rimac koja je u nesreći natukla rame.

Odlazak na stranačku klauzuru službenim vozilom Grada Knina za nju nije sporan, jer su u susjednoj državi imali niz poslova koje su, kaže, morali obaviti u ime grada.

– Bili smo u obilasku kninskih gradova prijatelja u BiH, gdje smo donijeli pozivnice i dogovarali detalje oko proslave 20. obljetnice Oluje. Primjerice, zajedno s Tomislavgradom radimo monografiju o hrvatskim kraljevskim gradovima. Do proslave je ostalo jako malo vremena i imamo jako, jako puno posla – rekla nam je Josipa Rimac.

– Vozilo VW Passat šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao T. V. (42) iz Knina u petak 24. srpnja oko 21.15 sati na magistralnoj prometnici Livno – Šuica – Kupres kod predjela zvanog Borova glava udario je u konja. Radi se o prometnoj nesreći u kojoj je na automobilu nastala manja materijalna šteta, a ozlijeđeni konj je predan na skrb lokalnoj udruzi za zaštitu životinja. Očevid je obavila Policijska postaja Livno – rekao nam je glasnogovornik MUP-a Herceg-bosanske županije Ivica Vrdoljak.

Ovakve prometne nesreće, kaže Vrdoljak, ovdje se dogode barem pet-šest puta godišnje. Naime,  ovim područjem krstari nekoliko stotina divljih konja, potomaka mješanaca koje su stanovnici livanjskih sela pustili u divljinu 70-ih godina prošlog stoljeća, kada su išli raditi u Njemačku, a na povratku su kupovali traktore. Zaštitari životinja su u blizini Borove glave, prijevoja gdje se dogodila nesreća, uredili pojilište za konje. Zbog toga žedni konji ovdje prelaze cestu i bivaju pregaženi. Nesreće su još češće u zimskom periodu, kada se konji zaustavljaju nasred kolnika i s njega ližu sol kojim je posut.  Ozlijeđenog konja policija je predala udruzi koja se bavi njihovom zaštitom.

– Što je dalje bilo s konjem i je li preživio ne znam – rekao nam je glasnogovornik MUP-a Vrdoljak.

Iako iz Livna stižu informacije da zaštitari životinja konju  nisu uspjeli pomoći, kninska gradonačelnica je uvjerena da je preživio.

– Ja sam sa sela i volim konje. Bilo bi mi strašno da smo ga ubili – rekla je Josipa Rimac.

Livanjski divlji konji - Foto; FB Planinarskog ekološkog društva 'Borova glava'

Livanjski divlji konji – Foto; FB Planinarskog ekološkog društva ‘Borova glava’

Inače, kako kaže HDZ na svojim internetskim stranicama,  u dupkom punoj dvorani u Franšiznom centru Vitez održana je Klauzura Hrvatske demokratske zajednice za 11. izbornu jedinicu – zajedno sa sestrinskom strankom HDZ BiH.

– Uistinu veličanstvena, pobjednička atmosfera. Kamen temeljac bolje, prosperitetnije budućnosti – jedinstvo i zajedništvo. Hrvatski narod živi u dvije države. Jedno smo tkivo – u dvije domovine!  Na jednom mjestu sa svrhom i nakanom okupili su se brojni stranački dužnosnici naše stranke – od nacionalne do nižih razina. Motivacija, osnaživanje i razgovor o našem gospodarskom programu. Zajedno sa članovima Predsjedništva HDZ-a BiH, predsjednicima županijskih, gradskih i općinskih organizacija, Mladeži, Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH…  – navodi HDZ na svojim stranicama (POVEZNICA).

Klauzura HDZ-a za 11 izbornu jedinicu (Foto: HDZ)

Klauzura HDZ-a za 11 izbornu jedinicu (Foto: HDZ)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI