Neovisni novinarski portal
26.7.2021.

Post Tagged with: "Narodna stranka Reformisti"

– Onaj tko će voditi Šibenik sljedeće četiri godine mora dobro poznavati njegove potrebe i probleme te mogućnosti koje pruža gradski proračun.

Na ovim izborima ima jako puno prisiljenih kandidata pa i nekih nekorektnih političkih poteza. Dugogodišnje saveznike i partnere u politici se nabija nogom, pojedini stranački čelnici ostavljaju svoje gradske organizacije na brisanom prostoru, a sebe lagano krcaju u komfor koalicije.

Već od nedjelje stranke, nezavisne liste i kandidati mogu početi Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) podnositi svoje kandidacijske liste za izbore koji će se održati u nedjelju, 11. rujna.

Narodna stranka – Reformisti smatra kako je nedopustivo da se institucija rada na određeno vrijeme koristi bez jasno zadanih pravila, neograničeno i po volji poslodavaca, pa su u saborsku proceduru uputili interpelaciju o radu Vlade na području radnog zakonodavstva kojom traže ograničavanje broja ugovora o radu na određeno vrijeme.

Poziv ministru regionalnog razvoja i fondova EU, Baranović drži posebno važnim jer smatra kako bez njegovog angažmana i bez direktne financijske pomoći, najnerazvijenije županijske općine neće biti u mogućnosti i nemaju kapacitete za povlačenje europskih sredstava i relizaciju projekata iz EU fondova.

Ne može se građane “derati” do besvijesti. Lako je voditi grad kad financijsko opterećenje za svoje ambicije prebacite isključivo na građane – kaže Petar Baranović.

Otvoreno pitanje premijeru Zoranu Milanoviću – ‘budete li mandatar slijedeće hrvatske vlade kanite li na isti način tretirati hrvatsku poljoprivredu, hrvatsko selo, kanite li s istim ljudima i dalje kreirati propast hrvatskog seljaka?’

Narodna stranka – Reformisti danas je u Šibeniku osnovala i županijsku stranačku organizaciju. Na osnivačkoj i izbornoj skupštini za predsjednika je izabran Petar Baranović, a potpredsjednici su Mile Dobrić i Slaven Cukrov.

Potpredsjednik Narodne stranke Reformisti i saborski zastupnik osvrnuo se na najavljenu sanaciju Jadranske banke.

Petar Baranović, sazvao je konferenciju za novinare kako bi rezimirao rad proteklog saziva Sabora i najavio izlazak na izbore. On će u 9. izbornoj jedinici biti prvi na listi i nositelj koalicije Narodne stranke – reformista Radimira Čačića i Naprijed Hrvatska Ive Josipovića.

Predsjednik Narodne stranke Reformisti boravio je u subotu u Šibeniku gdje je gostovao na osnivačkoj skupštini stranačke organizacije za Grad Šibenik. Za predsjednika GO NSR-a izabran je Boris Berović, a dopredsjednici su Sanja Kale i Jerolim Ivčić.