Neovisni novinarski portal
28.7.2021.
POLITIKA
Radimir Čačić u Šibeniku: Reformisti će do parlamentarnih izbora imati 14.000 članova i odlučit će koja će vlada voditi zemlju

Radimir Čačić u Šibeniku:
Reformisti će do parlamentarnih izbora imati 14.000 članova i odlučit će koja će vlada voditi zemlju

Predsjednik Narodne stranke Reformisti boravio je u subotu u Šibeniku gdje je gostovao na osnivačkoj skupštini stranačke organizacije za Grad Šibenik. Za predsjednika GO NSR-a izabran je Boris Berović, a dopredsjednici su Sanja Kale i Jerolim Ivčić. Čačić je na konferenciji za novinare nakon skupštine izrazio zadovoljstvo razvojem i rastom stranke u Šibeniku i u čitavoj Hrvatskoj.

Boris Berović, Petar Baranović i Radimir Čačić (Foto H. Pavić)

Boris Berović, Petar Baranović i Radimir Čačić (Foto H. Pavić)

 

– Politička ponuda s kojom izlazimo na političko tržište glasi da nam je važno ne kritizirati, nego prepoznavati probleme i istovremeno nuditi rješenja. Da bi rješenja mogli nuditi trebamo ljude koji su se u svojim profesionalnim karijerama dokazali i koji kroz to imaju legitimaciju da se nude da vode druge ljude. Gradska urbana sredina kao što je Šibenik, koja je jedan od četiri snažna centra Dalmacije, mora biti temelj za takvu političku ponudu. Razina političkih i društvenih odnosa u Šibeniku, ne od danas, već desetljećima i stoljećima, je ono što bi mi htjeli da bude standard čitave  Hrvatske. Radi se, dakle, o poštivanju svakoga, priznavanju kvaliteta svakog pojedinca u njegovoj struci i u moralnim vrijednostima, nasuprot diskriminiranju bilo koga po ideološkim, svjetonazorskim, nacionalnim ili bilo kojim drugim kriterijima. Šibenik je to uvijek bio u stanju dokazati. I to je zaista jedna sredina u kojoj, duboko sam uvjeren, upravo ovakva ozbiljna europska poruka kao što je naša ima smisla – rekao je Čačić.Narodna stranka Reformisti - Radimir Čačić u Šibeniku (Foto H. Pavić) (3)
Kritizirao je Vladu, ponajviše stoga što je zakazali u povlačenju sredstava iz fondova EU.
– Na žalost, svjedoci smo činjenice da je Vlada zakazala, da više ne važi alibi da ova zemlja ne može naprijed jer nema novca. To više nije istinita, novac je za ovu godinu bio ponuđen, na razini preko 11 milijardi kuna. Povukli smo svega tri milijarde, a u EU proračun smo uplatili 3,6 milijardi. Nismo pokazali sposobnost vođenja zemlje. Vlada je kriva i tu nema spora – rekao je Čačić. 
Narodna stranka Reformisti, rekao je, prije dva i pol mjeseca je startala s tri tisuće članova, a u ovome trenutku ih ima pet tisuća. Registrirane su 93 stranačke organizacije. Do parlamentarnih izbora planira imati oko 200 do 250 organizacija i 14.000 članova. Čačić je siguran da će na parlamentarnim izborima dobiti barem dva zastupnika. – Znamo sasvim sigurno koliko ćemo imati minimalno, a koliko ćemo imati maskimalno ne znam. Minimum je dva, zato jer sjeverna, treća jedinica nam daje ta dva zastupnika bazično. Realno se naš prostor kreće negdje do pet zastupnika. Razlika između nas i drugih manjih stranaka da mi sasvim sigurno znamo da ćemo biti parlamentarni, da ćemo bitno utjecati na to u kom će smjeru sutra Hrvatska ići, jer će dva, tri ili četiri naša zastupnika odrediti koja će to vlada biti. Priča sa izborima će završiti tako da će suma SDP-ovog bloka i ORAH-a u zastupnicima biti otprilike na razini sume desnog bloka. Možda će
lijevi blok dobiti nešto više glasova, ali će dobiti manje zastupnika – prognozira Čačić.
Za Vladu je rekao da je danas u neuspjehu, ali da je bila i prije dolaska Kukuriku koalicije. – I prije ovih posljednjih parlamentarnih izbora bila je u neuspjehu i u nesposobnosti. Mi smo 24 kvartala u kontinuiranom padu BDP-a, što je europski rekord ikada. Tri vlade su se promijenile, dvije iz HDZ-ovog bloka, Sanaderova i Kosoričina, i jedna ova, a rezultat je isti – ocijenio je Čačić.Narodna stranka Reformisti - Radimir Čačić u Šibeniku (Foto H. Pavić) (1)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI