Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
POLITIKA
Petar Baranović i Marko Marjančić

Petar Baranović:
Nadam da će glas Šibenčana biti motiviran stvarnim referencama i znanjem kandidata i da neće vrijediti pet deka pršuta

Petar Baranović i Marko Marjančić

Na posljednjoj konferenciji za medije, uoči lokalnih izbora, kandidat Narodne stranke Reformista za gradonačelnika Šibenika Petar Baranović poručio je građanima da dobro razmisle kome će dati svoj glas i da odluku ne temelje na “5 deka pršuta” već na stvarnim referencama i znanju kandidata.

– Analizirajući ponašanje i izrečeno od strane protukandidata na ovim izborima, ne mogu se oteti dojmu da je zapravo jedan dio poštovanih kolega ušao u nešto što ne razumije da ne baratanju osnovnim činjenicama. Osim nekakvih futurističkih i bombastičnih projektnih najava u Šibeniku, malo tko se, a usudio bih se reći i gotovo nitko, dotakao nekih potpuno jasnih prioriteta za Grad Šibenik: ne znaju koji dio gradske vodovodne mreže treba rekonstrukciju i koja škola je na drvenim gredama. Gotovo nitko se nije osvrnuo na lošu pripremljenost grada za turističku sezonu, na rupe u asfaltu na gradskim prometnicama, na činjenicu da je grad raskopan i pun građevinskih strojeva u trenutku kad je turistička sezona već počela i da je turiste dočekala cementna prašina, istaknuo je Baranović.
Osvrnuvši se na jave istupe i programe svojih protukandidata Baranović je istaknuo kako je njihovo poznavanje problematike vođenja grada bilo ispod minimalne razine, a onaj tko će voditi Šibenik sljedeće četiri godine mora dobro poznavati njegove potrebe i probleme te mogućnosti koje pruža gradski proračun.
Iako je zaključio kako je u kampanji građanima davano i previše jamstava Baranović je dao i svoje:
– I ja dajem jamstvo da sam spreman biti gradonačelnik sedam dana u tjednu, 24 sata dnevno. Tako sam funkcionirao i kao dogradonačelnik. Detaljno znam sve potrebe grada od financija, preko društvenih djelatnosti, kulture, sporta do infrastrukture. Neće se trošiti na PR, nepotrebna putovanja i reprezentaciju, trošit će se na studentske stipendije, a gradonačelnika ćete vidjeti na terenu, a ne u restoranima.
– Ukoliko građani žele ozbiljno, stručno, odgovorno i pristojno vođenje ovog grada, moja je poruka da zaokruže listu broj 1 za gradonačelnika i listu broj 5 za Gradsko vijeće. Iskreno se nadama, bez namjere da bilo koga uvrijedim, da će glas Šibenčana, u nedjelju 21. svibnja, biti motiviran stvarnim referencama i znanjem kandidata i da neće vrijediti pet deka pršuta, poručio je Petar Baranović.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI