Neovisni novinarski portal
21.1.2022.

Post Tagged with: "Nacionalni park Krka"

Nova životinjska vrsta pronađena je u Nacionalnom parku Krka i opisana kao rasplesani skokun – Lepidocyrtus chorus, pohvalili su se iz te šibenske javne ustanove, rekavši kako je s gledišta […]

Nakon uvođenja ograničenja broja posjetitelja koji u jednome danu mogu posjetiti Skradinski buk, a onda i uvođenja ograničenja kupanja na tom najfrekventnijem lokalitetu, u Nacionalnom parku Krka odlučili su zabraniti […]

Stručne analize Instituta Ruđer Bošković i Biološkog odsjeka zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta potvrdile su da je voda u Nacionalnom parku Krka izvrsne kakvoće, ne samo zdravstveno ispravna nego i bogata otopljenim […]

‘Nameće se primarni zaključak da je trenutno stanje na lokaciji laguna u industrijskoj zoni grada Knina neodrživo.’

Dvanaest predstavnika svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF, svoje su upoznavanje s našom prirodom i njezinom vrijednošću završili posjetom Nacionalnom parku Krka.

Nacionalni park Krka već je godinama pozornica za razne kulturne sadržaje, a ove sezone sva su događanja objedinjena pod nazivom ‘Krkino kulturno ljeto’.

U povodu Međunarodnog dana arhiva, koji se obilježava 9. lipnja, u izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika, otvorena je izložba “Srednjovjekovne utvrde na rijeci Krki u svjetlu arheoloških i arhivskih istraživanja”.

U petak, 1. lipnja u 20 sati, u Muzeju grada Šibenika bit će otvorena izložba “Srednjovjekovne utvrde na Rijeci Krki u svjetlu arheoloških i arhivskih istraživanja”.

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić” u Šibeniku danas je predstavljena izložba “Krka u oku istraživača: Rijeka u sedam priča”.

Djelatnici i korisnici Centra za socijalnu inkluziju Šibenik danas su predstavili opipljiv rezultat projekta koji je realiziran u suradnji s Nacionalnim parkom Krka.

Predstavljanje kalendara održano je u 1.a razredu Osnovne škole Petra Krešimira IV. u Šibeniku.

Otvorenje prvog Green Eye festivala najavljeno je za petak, 1. rujna u 19.30 sati, na obali ispred Muzeja grada Šibenika.