Neovisni novinarski portal
26.7.2021.

Post Tagged with: "Mladen Bjažić"

Na Zlarinu su večeras započeli treći po redu međunarodni književni susreti “Sa otoka na kopnu, ka otoka na moru”. Istaknute spisateljice i spisatelji iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, te iz Hrvatske na otoku se okupljaju zahvaljujući udruzi “Hrvatsko-makedonska tangenta”, koja već sada najavljuje kako kako se susreti dogodine šire s Balkana prema Europi.

U Gradskoj vijećnici u Šibeniku održana je komemoracija za Mladena Bjažića, književnika i novinara koji je preminuo u utorak, u 93. godini života.

Bjažić je umro u Šibeniku u 93. godini života.

 Uoči 70. obljetnice pobjede nad fašizmom i 20. obljetnice Oluje, Tris kroz projekt ‘Ratovi i veterani na putu zaborava’ donosi treću u nizu priča o herojima kojima je, zbog poznih […]

Poznati zagrebački slikar, pisac i scenograf u šibenskoj Gradskoj knjižnici postavio je izložbu svojih ulja na platnu i crteža.

Na Zlarinu su se sreli hrvatski i makedonski književnici, pjesnici i novinari. Čitale su se pjesme, pilo se vino, šetalo se po kiši. Dobro da se netko nije i zaljubio…

Otok Zlarin domaćin je prvom susretu hrvatskih i makedonskih književnika i pjesnika. Druženje je počelo u petak, a traje do nedjelje.

Promocijom knjige ‘Uspomene iz Perzije’ počela proslava 92. rođendana Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’.

U prepunom HNK u Šibeniku promovirana je knjiga “Nosi me more”, čuvenog zlarinskog književnika, pjesnika i novinara.

Program Dana kazališta u Šibeniku počinje 20. siječnja promocijom knjige Slavice Bilić ‘Prsten mira i majčinske ljubavi’, a završava deset dana kasnije operom ‘Okretaj zavrtnja’.