Neovisni novinarski portal
13.7.2024.

Post Tagged with: "Filozofski fakultet u Zagrebu"

HDZ je oduvijek koalirao sa srodnim i nesrodnim strankama zbog imperativa vlasti i tu za puno ideologije nije bilo mjesta, radilo se o partnerstvu s manjincima, s liberalima ili “narodnjacima”. […]

‘Nečastivi na Filozofskom fakultetu‘, naslovio je svoju dramu još 1982. godine pisac Ivo Brešan, a 38 godina kasnije, to jest danas, studenti i profesori Filozofskog fakulteta u Zagrebu prosvjeduju protiv […]

Ponukani nedavnim događajima odlučili smo se javno obratiti rektoru dr.sc. Damiru Borasu, Senatu i cjelokupnoj akademskoj zajednici Sveučilišta u Zagrebu pismom, javljaju iz  Kluba studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Kao […]

Doći će Sejo Sexon, Boris Jokić, Mirna Draženović, Kristian Novak, Judita Franković i mnogi drugi. Moći će doznati kako postati asertivni, usavršiti javni nastup, unaprijediti organizacijske sposobnosti, pa čak i ljubavne veze.

-Mislio sam da su kazneni progoni profesora Sveučilišta i pozivi na obavijesne razgovore prošlost, da su se zadnji odigrali 1971. Izgleda da sam bio u zabludi.

Konačno je pokrenut i postupak izbora dekana fakulteta.

Štrajk piprema podružnica Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja koja ističe kako su nakon više od četiri mjeseca iscrpljene sve druge pravne mogućnosti djelovanja i rješavanja nastale situacije unutar sustava visokog obrazovanja i znanosti, te kako je kriza upravljanja na Filozofskom fakultetu i Sveučilištu u Zagrebu izašla van okvira mogućnosti redovnog institucionalnog upravljanja.

Ovaj je ružan događaj pokazao da, usprkos neprestanom pozivanju na demokraciju, privremena uprava Filozofskog fakulteta nema želje poštivati volju većine.

Na Plenumu zagrebačkog Filozofskog fakulteta u utorak navečer zaključeno je kako je sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu štetna i neprihvatljiva za Filozofski fakultet, ali za sada su odgodili blokadu Dekanata Fakulteta.

Poštovani kolega, podnesite ostavku. Oslobodite nas dodatnih sporova, vremenskih rokova, pobojnih i nepobojnih odluka, olakšajte Rektoru i Senatu.

Donosimo kompletan program simpozija koji će biti održan od 15. do 18. studenog.

“Takvu samovolju Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu smatramo krajnje sramotnom i neprihvatljivom, jednako kao i način i razloge raspuštanja Studentskog zbora Filozofskog fakulteta. Izbore u startu smatramo kompromitiranima, ne samo zbog toga što je još uvijek u tijeku upravni nadzor nad odlukom Senata o raspuštanju Studentskog zbora, nego i zbog upravo navedenog beskrupuloznog nametanja u tajnosti izabranih studenata u izborna tijela za ponovljene izbore za Zbor.”