Neovisni novinarski portal
5.12.2021.
DRUŠTVO (NE)ZNANJA
Kvizovi, radionice, poznati bivši studenti… Prvi Dani otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Kvizovi, radionice, poznati bivši studenti… Prvi Dani otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Zagrebu

S Filozofskog fakulteta u Zagrebu stiže priopćenje o prvima po redu Danima otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Evo ga: 

Najveći društveno-humanistički fakultet u zemlji maturanti će moći upoznati u petak i subotu, 23. i 24. veljače. O vrijednosti njegove diplome govorit će oni koji ju već posjeduju poput glazbenika Seje Sexona, bivšeg voditelja kurikulske reforme Borisa Jokića i poduzetnice Mirne Draženović. Uz predstavljanje studija, na Fakultetu će se organizirati zanimljiva predavanja, radionice, panel rasprave te pub kvizovi.

Filozofski fakultet u Zagrebu prvi put organizira Dane otvorenih vrata. S ciljem popularizacije znanstvenih disciplina koje se podučavaju na najvećem društveno-humanističkom fakultetu u Hrvatskoj, Dani otvorenih vrata održat će se na Fakultetu (Ulica Ivana Lučića 3, Zagreb) u petak, 23. veljače od 12 do 18 te u subotu, 24. veljače od 10 do 16 sati.

Fakultet trenutačno broji više od 6000 studenata i 500 nastavnika. Na njegova 23 odsjeka izvodi se 45 preddiplomskih i 33 diplomska studija sa 74 različita smjera.

Maturanti koji dođu na Dane otvorenih vrata, moći će dobiti osnovne informacije o tim studijima, ali i mnogo više. Očekuju ih zanimljiva predavanja, radionice, panel rasprave i pub kvizovi.

Među posebno zanimljivim predavanjima su „Terorizam danas: mit ili stvarna prijetnja“, „Povijest karikature: između povijesti umjetnosti i vizualnih komunikacija“, „Koliko ludi jezici mogu biti“, „Sociologija cyber kulture – (u)mjesto ljudskoga u tehnološkoj budućnosti“ i „Tko se boji budućnosti još? – Kako vam psihologija može pomoći sa stresom i anksioznošću“.

Budući da se karijara studenata Filozofskog fakulteta razvija u nekoliko smjerova, o toj će se temi održati različite panel rasprave. Što rade stručnjaci s diplomom FFZG-a, govorit će, među ostalima, znanstvenica Davorka Radovčić i nastavnik Tomislav Reškovac. Bivši voditelj kurikulske reforme Boris Jokić sudjelovat će u raspravi o društveno angažiranoj karijeri. Dio bivših studenata FFZG-a karijeru razvija u marketingu, odnosima s javnošu te digitalnim medijima.

Među njima su stručnjakinja za istraživanje tržišta Ksenija Ilin, komunikacijska stručnjakinja Darija Mateljak i osnivač Netokracije Ivan Brezak Brkan. Neki njihovi kolege poput Petra Štefanića posao su našli u klasičnim medijima. U panelu pak o diplomantima FFZG-a u poduzetništvu govorit će Mirna Draženović te Ana Horvačić Debić. Atraktivna rasprava bit će o bivšim studentima Fakulteta u kreativnoj industriji. U dobro im poznatu zgradu zbog toga stižu vođa Zabranjenog pušenja Sejo Sexon, glumica Judita Franković te književnik Kristian Novak.

Dani otvorenih vrata FFZG-a bogati su i radionicama. Na njima će polaznici, među ostalim, moći učiti glagoljicu, ćirilicu i bosančicu, ali i kako poboljšati sebe.

Mnogi su studenti Filozofskog fakulteta strastveni kvizomani. Kako se tradicija ne bi prekinula, u svijet pub kvizova uvest će sve srednjoškolce koji im žele postati kolege.

Program Dana otvorenih vrata nalazi se na mrežnoj stranici: dov.ffzg.unizg.hr

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI