Neovisni novinarski portal
5.12.2021.
UKRATKO
Arhiva

Plenum Filozofskog fakulteta:
Nema blokade

Arhiva

filozofski-4

Na Plenumu zagrebačkog Filozofskog fakulteta u utorak navečer zaključeno je kako je sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu štetna i neprihvatljiva za Filozofski fakultet, ali za sada su odgodili blokadu Dekanata Fakulteta.

Zbog nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana za sada su odgodili blokadu Dekanata Fakulteta i najavili „aktivno čekanje“ do sljedeće sjednice u siječnju.
Sudionici Plenuma složili su se da „javnost mora čuti njihov jasan stav“ i da će u tom smjeru pripremati daljnje korake, a najavljeno je i snimanje kratkih filmova koji bi ukazali na njihove probleme.
Na Plenumu je istaknuto kako je sjednica Senata, na kojoj nije priznat legitimitet predstavnika FF-a kao ni odluke fakultetskog Vijeća, bila štetna ne samo za Filozofski nego i za cijelo Sveučilište te kako kordon interventne policije koji je  dočekao prosvjednu povorku potpore novoimenovanim članovima Vijeća Filozofskog fakulteta pred Rektoratom Sveučilišta “širi ozračje straha”.
Na raspravi o blokadi Dekanata najviše se razgovaralo o novim koracima Plenuma, pripremi materijala kao i malih akcija koje će provoditi u predblagdansko vrijeme. Blokadu su odgodili jer smatraju kako bi se u vrijeme blagdana umanjio odaziv studenata, ali i odjek u javnosti.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI