Neovisni novinarski portal
5.8.2021.

Post Tagged with: "Društvo Juraj Dalmatinac"

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac poziva na predavanje  dr.sc. Nenada Fabijanića “Od Jurja do Ivana… i dalje…”, koje će održati u četvrtak, 24. listopada 2019. godine s početkom u 18:30 sati, u Gradskoj knjižnici Juraj […]

Svaka od oko 2.000 građevina koja se nalazi u zaštićenoj šibenskoj gradskoj jezgri uskoro bi trebala imati svoju javno dostupnu ‘osobnu kartu’ sa svim bitnim podacima, fotografijama, te smjernicama za obnovu.

Šibenska publika večeras će gledati kraću verziju filma (u trajanju od 54 minute), a duža 70-minutna verzija filma bit će prikazana 26.prosinca u u 21:30, na 1. programu HTV-a.

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac proslavilo je u petak svoj peti rođendan, gdje drugdje, nego na tvrđavi Barone, čija je obnova bila jedan od prvih projekata koje je društvo uspjelo realizirati.

Machinae Novae – četiri stoljeća poslije: povodom 400. obljetnice objavljivanja čuvenog djela Novi strojevi glasovitog Šibenčanina Fausta Vrančića, Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u četvrtak, 12. veljače 2015. god., s početkom u 18 sati priređuje svečanu tribinu.

Tvrđava Barone sve je bliža ostvarenju zamisli koja je prije nešto više od tri godine potakla od entuzijasta iz šibenske udruge građana, Društva Juraj Dalamatinac. Danas je na tvrđavi održana […]

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac je potpisalo s Ministarstvom kulture Ugovor o korištenju sredstava Ministarstva u iznosu od 75 tisuća kuna, a koji su namijenjeni izradi izvedbenog projekta obnove i uređenja tvrđave sv. Ivana (Tanaja) u Šibeniku.

– Pitam se, kad je tako nešto moguće na katedrali koju štiti UNESCO, što je sve moguće na crkvama koje nemaju tu zaštitu i spomenicima koji nisu katedrala? – rekao je na tribini Društva konzervatora Hrvatske i Društva za…

Kako neslužbeno saznajemo, projekt betonske zgrade sa sedam luksuznih stanova i poslovnim prostorima pretrpio niz kritika Hrvatskog vijeća za kulturna dobra, a vezano za ovaj slučaj Konzervatorski odjel posjetili su istražitelji Uskoka.

Gradska organizacija SDP-a reagirala je na gradonačelnikovu interpretaciju projekta Barone.

Evaluacijska komisija Središnje agencije za financiranje i ugovaranje izvijestila je danas Grad Šibenik kako je projekt Barone u potpunosti prihvaćen sukladno prijavi.

Investitor građevinskoj dozvoli nije ništa bliže nego je bio 1997. godine.