Neovisni novinarski portal
24.6.2021.

Post Tagged with: "Branko Grčić"

U organizaciji SDP-a danas je održana stručna rasprava pod nazivom “INA, HEP i energetska neovisnost Hrvatske”. SDP ima alternativno rješenje za INA-u, kazao je Grčić ne želeći iznositi konkretne detalje. Bivši predsjednik Uprave INA-e Davor Štern istaknuo kako o otkupu dionica INA-e ne treba niti razmišljati ako se nema jasna strategija o njenoj budućnosti.

Marin Jurjević Baja i nekolicina veterana splitskog SDP-a okupila se danas na Bačvicama i s konferencije za novinare na otvorenom poručila “sudu Partije” da su neki od njih “kakili u političke pelene” dok su oni branili ljevicu, SDP i demokraciju 1990-ih…

Stručni timovi Mosta nezavisnih lista, HDZ-ove Domoljubne koalicije i SDP-ove koalicije Hrvatska raste u subotu su se, po ocjeni Jure Martinovića iz Mosta, uglavnom složile oko provedbe potrebnih reformi, sličnu ocjenu dao je i SDP-ov pregovarač Branko Grčić, a HDZ-ov predstavnik Željko Reiner je pak upozorio da postoji puno stvari oko kojih nisu postigli suglasje. Sastanak čelnika tri koalicije.

Premijer Zoran Milanović, zajedno s ministrima Brankom Grčićem i Rankom Ostojićem u subotu je u Tisnom obišao novi dječji vrtić ‘Spužvica’, gdje im je domaćin bio saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin.

Prema jednoj od legendi o Zmajevom oku, zmaj proguta i odvuče na dno jezera imanje i brata-varalicu koji je prevario svojeg oslijepjelog brata.

Vikend HDZ-SDP ping-ponga, lopticom na lopticu, zabavljali su umorni hrvatski publicum Zoran Milanović i Tomislav Karamarko. Milanović je tvrdio da HDZ-ovi prvotimci prave popise onih koji vole i onih koji ne vole Hrvatsku i time produbljuju podjele koje idu kao nož korz društvo. Karamrko je uzvraćao da ta nenarodna, anacionalna vlast upropaštava državnu ekonomiju, budućnost naše djece… i još ima hrabrosti tražiti novi mandat…

Ukoliko sadašnji izvođači ne dobiju priliku za nastavak radova sutra će nam se dogoditi sudski sporovi kojim će se tražiti, i vjerojatno dobiti, velike odštete zbog prekida radova predviđenih ugovorom. Akrobacije mogu udvostručiti cijenu mosta.

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, zajedno sa svojim pomoćnikom Venkom Čurlinom i zamjenikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta Rokom Andričevićem, otvorio je danas u Tisnom 15,4 milijuna kuna vrijednu sportsku dvoranu. Načelnik Ivan Klarin na otvaranje nije pozvao nikoga iz Županije, jer nisu dali dovoljno novca

Potpredsjednik Vlade RH i Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić danas je u Šibeniku sudjelovao na 6. godišnjem susretu gradonačelnika i poduzetnika, gdje je odgovarao na pitanja novinara o proračunu za 2015. godinu, financiranju lokalne samuprave sa smanjenim porezom na dohodak, ali i optužbama da je zaustavio kredit HBOR-a koji je trebao spasiti šibenski TLM.

Mirko Radak, predsjednik šibenske organizacije Stranke umirovljenika na današnjoj konferenciji za novinare upozorio je na teško stanje u TLM-u, kojem zbog nedostatka obrtnih sredstava i stopiranja kredita HBOR-a prijeti kolaps, a krah aluminijaša, kaže Radak, mogao bi uzrokovati i propast Jadranske banke.

U šest mjeseci ove godine ugovoreno 50 projekata vrijednih 1, 68 milijardi kuna…

Ukinite županije i uštedjet ćete šest milijardi kuna! Navodno je takvu preporuku hrvatskoj Vladi dala Europska komisija, pa se u dijelu javnosti stvorio dojam kako bi županijama i njihovoj multipliciranoj, dobrim dijelom jalovoj, administraciji, doista moglo odzvoniti.