Neovisni novinarski portal
6.12.2021.

Post Tagged with: "Autorska prava"

Prenosimo priopćenje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava u kojem upozoravaju kako je danas prijedlog zakona koji ugrožava prava novinara i fotoreportera u drugom čitanju, te kako je zadnji čas […]

Radionica će se održati sutra (u subotu, 8. lipnja) od 10 do 15 sati u prostorijama Ogranka HND-a u Šibeniku, Božidara Petranovića 16. Vodit će je Valentina Wiesner, predsjednica Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava.

Koliko znate o Direktivi o autorskom pravu na jedinstvenom digitalnom tržištu EU? Malo, vjerojatno. O njoj vrlo malo znaju i oni koje se podosta ili najviše tiče – novinari.

Danas (12. rujna) europarlamentarci će glasati o Članku 13, koji je već jednom odbijen u srpnju ove godine. Hrvatski ZAMP je unutar malobrojnog lobija koji ga želi progurati, no u većem dijelu Europe na Članak 13 se gleda kao na smrtonosnu klopku, očigledno i unutar društava za zaštitu autorskih prava.

Prva točka dnevnog reda sjednice Vlade RH.

Čule su se i tvrdnje poput one kako je ‘intelektualno vlasništvo “nafta 21. stoljeća”‘, te kako je ‘umjetnost investicija’.

Na redakcijski mail TRIS-a stigla je reakcija ZAMP-a na tvrdnje Branimira Štulića iznesene jučer na ovom portalu.