Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
POLITIKA
Đuro Glogoški: 'Za dobiti stan trebalo je s Glavašem ići na cugu (Foto: Službeni FB profil BG)

Branimir Glavaš se vraća u zatvor

Đuro Glogoški: 'Za dobiti stan trebalo je s Glavašem ići na cugu (Foto: Službeni FB profil BG)
Branimir Glavaš na proslavi povratka iz zatvora - s Klemmom ii Glogoškim (Foto FB profil Branimira Glavaša)

Branimir Glavaš na proslavi povratka iz zatvora – s Klemmom ii Glogoškim (Foto FB profil Branimira Glavaša)

 Vrhovni sud Republike Hrvatske jutros je obznanio kako je 2. ožujka 2015. donio Rješenje broj II Kž-75/15-4 u kaznenom predmetu protiv opt. Branimira Glavaša.


Vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske na sjednici održanoj 2. ožujka 2015. donijelo rješenje kojim je prihvaćena žalba državnog odvjetnika, preinačeno je pobijano rješenje na način da je protiv optuženog Branimira Glavaša određen istražni zatvor iz osnove u članku 123. stavku 2. Zakona o kaznenom postupku („Narodne novine“ broj 152/08., 76/09., 80/11., 91/12. – Odluka Ustavnog suda, 143/12., 56/13., 145/13. i 152/14 – dalje u tekstu: ZKP/08) koji istražni zatvor po tome rješenju može trajati do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka, ali ne dulje od kazne na koju je optuženi Branimir Glavaš nepravomoćno osuđen. (Priopćenje Vrhovnog suda 2015-03-05)

 

Glavaš je na svom  Facebook profilu jutros najavio štrajk glađu. – Poštovane građanke i građani! Ovo je šesti puta da sam uhićivan od strane hrvatskog pravosuđa, a upravo se događa još jedan pravni presedan u mom desetgodišnjem političko-pravosudnom progonu. Kako sam i rekao kada sam se vratio u Hrvatsku, ne odustajem od borbe za dokazivanje svoje nevinosti i pred ovakvim politički instrumentaliziranim pravosuđem zbog svoje obitelji, svih građana Osijeka, Slavonije i Baranje i svih onih koji su sudjelovali u pravednom Domovinskom ratu kojim je stvorena i obranjena neovisna Hrvatska. Znajte, obrana grada Osijeka je čista kao suza i nemate se čega stidjeti. Vama svima, zahvaljujem na dugogodišnjoj potpori. Daljnju pravnu bitku će nastaviti voditi moji odvjetnici, a meni nažalost preostaje jedini način borbe i prosvjeda protiv desetgodišnjih kontinuiranih kršenja građanskih i ljudskih prava zajamčenih Ustavom RH i međunarodnim konvencijama-ŠTRAJK GLAĐU, sa kojim započinjem ovoga trenutka, odnosno mojim šestim uhićenjem. HDSSB nastavlja političku borbu i pozivamo građane da nam se pridruže, jer ovakva vlast (izvršna, zakonodavna i sudska) je teška sramota za hrvatski narod koji takvo što ne zaslužuje, napisao je u svom postu Branimir Glavaš, 05.ožujka 2015. u 11 sati i 10 minuta.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI