Neovisni novinarski portal
26.7.2021.

Post Tagged with: "Vrhovni sud Republike Hrvatske"

Kao što je 1. listopada ukinuo presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u za Fimi mediu, Vrhovni sud danas je ukinuo i presudu vozaču kamiona Draganu Paravinji koji je na Županijskm sudu u Šibeniku po drugi put bio osuđen na na kaznu zatvora od 40 godina zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva maloljetne autostoperice Antonije Bilić iz Kričaka.

Čini se kako nije bilo potrebno angažirati Prirodoslovno matematički fakultet kako bi se utvrdilo da su dvije polovice jedno cijelo, kako je to bila napomenula Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković

Ovakav razvoj događaja iznenadio je, s obzirom na aktualni intezitet objava, i pokretače Facebook stranice Ćaća se vraća. Pokazalo se kako je pravosudna realnost u znatnoj mjeri sarkastičnija od bilo kakvog njihovog sarkazma.

Vrhovni sud Republike Hrvatske jutros je obznanio kako je 2. ožujka 2015. donio Rješenje broj II Kž-75/15-4 u kaznenom predmetu protiv opt. Branimira Glavaša

– Izjave pa i kritike koje bi bile izrečene na takav način, mogle bi biti konstruktivnim doprinosom razvoju društva. U protivnom one su samo estradizacija u korist pojedinačnog interesa – kaže Branko Hrvatin.