Neovisni novinarski portal
26.9.2022.
obnova / potres
Snežana Penović,  nova v.d. ravnateljica Fonda za obnovu

Snežana Penović, nova v.d. ravnateljica Fonda za obnovu

Snežana Penović nova je vršiteljica dužnosti ravnateljice Fonda za obnovu. Na toj je funkciji naslijedila Damira Vanđelića koji je podnio ostavku na mjesto ravnatelja. Penović je dosad obnašala dužnost direktorice Službe za kontrolu izvođenja radova u Fondu, a v.d. ostaje do imenovanja novog ravnatelja koji će biti izabran na natječaju.

Snežana Penović je, piše N1, diplomirana inženjerka građevinarstva, a tijekom posljednjih 20 godina obnašala je niz dužnosti u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, od građevinskog inspektora u Splitu do načelnice odjela građevinske inspekcije.

Prije toga radila je kao nastavnica matematike i fizike u osnovnoj školi i bila direktorica tvrtke Genesis inženjering, a u Fond za obnovu došla je u ožujku te je radila na poslovima u Sektoru za stručne poslove kontrole i praćenja obnove. Prije dolaska u Fond, Snežana Penović je skoro 20 godina radila u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Bivši ravnatelj i njegova kolegica koja je preuzela tu dužnost, priopćili su iz Fonda, dijele zadovoljstvo kontinuitetom koji je ovakvim izborom osiguran u procesima uspostavljenim u Fondu pod vodstvom Damira Vanđelića. V.d. ravnateljica kao prirorite navodi nastavak transparentne prakse i osnaživanje kapaciteta Fonda, a očekuje intenziviranje dinamike zaprimanja odluka koje će Fond obraditi u što kraćem roku, jer je brža obnova imperativ prije svega za stradalnike u potresu koji se priželjkuju čim prije vratiti u svoje obnovljene domove, ali svakako i za Fond.

Damir Vanđelić je prilikom primopredaje dužnosti izvijestio kolegicu da je Fond, temeljem odluka nadležnog Ministarstva, dosad isplatio 893 novčane naknade građanima koji su se opredijelili samostalno obnavljati svoje nekretnine, te je proveo 413 nabava.

Zaprimili su četiri odluke o zamjenskoj obiteljskoj kući te 23 odluke o konstrukcijskoj obnovi. Od 1381 akta koliko su dobili iz Ministarstva, riješili su ih 76 posto.

U dijelu u kojem rad Fonda ovisi o odlukama Ministarstva, dosad je temeljem raspisanih javnih poziva zaprimljeno 1600 zahtjeva za nekonstrukcijsku obnovu, potpisana su 163 ugovora o nekonstrukcijskoj obnovi te je pokrenut natječaj za projektiranje za 350 zgrada u Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji. Do kraja godine u planu je raspisivanje natječaja za projektiranje i operativne koordinatore za prijavljene zgrade, a pred Fondom je i certificiranje za ISO 37001 standard protiv podmićivanja, što će ga, kako navode, učiniti prvim javnim tijelom s tom antikorupcijskom mjerom.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI