Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
izborište / POLITIKA / znanje i obrazovanje
Sveučilišni centar sportova na vodi u Šibeniku: Predizborna  ili ozbiljna inicijativa…?

Sveučilišni centar sportova na vodi u Šibeniku:
Predizborna ili ozbiljna inicijativa…?

Na inicijativu dekana Kineziološkog fakulteta Tomislava Krstičevića, u Šibeniku su se sastali župan šibensko-kninski, Goran Pauk, i rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras sa suradnicima, radi moguće izgradnje Sveučilišnog centra sportova na vodi u akvatoriju Šibensko-kninske županije. Potencijalno na lokaciji budućeg Centra na Paninkovcu, koja se čini naprihvatljivijom za uređenje kampusa.

Je li riječ o predizbornom balonu, ili izglednom projektu, teško je reći zbog intrigantnog termina sastanka, uguranog baš pred lokalne izbore…

U priopćenju iz Ureda župana Pauka, ističe se kako se Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu pozicionirao kao vodeća institucija za obrazovanje u području sportova na vodi u ovom dijelu Europe, a šibenski je zaljev idealna lokacija za ovakav projekt. Stoga se u razgovoru sa županom razmatrala najpogodnija lokacija možebitnog budućeg kampusa, upravo u Šibeniku. Sportove na vodi svake godine upisuje nova generacija polaznika, a nastava na tom kolegiju se dominantno izvodi izvan sjedišta samog Fakulteta, pa je ovakav Centar prijeko potreban za educiranje polaznika.

-Primarni ciljevi Sveučilišnog centra sportova na vodi su provođenje nastave iz područja sportova na vodi za studente Kineziološkog fakulteta, kao i za studente drugih fakulteta zagrebačkog Sveučilišta kojima će sportovi na vodi biti ponuđeni kao izborni predmet- stoji u priopćenju u kojem se, također, navodi, da bi se u Centru održavala i ljetna škola sportova na vodi za domaće i strane studente, ali i znanstveni kongresi iz područja kineziologije.

U perspektivi, kroz europske projekte, u Centru bi se, priopćavaju iz Ureda župana, provodila edukacija djece slabijeg socijalnog statusa i djece s poteškoćama u razvoju, a djeca hrvatskih branitelja ovdje bi se osposobljavala za rad u sportskom turizmu.

Župan Goran Pauk mogao je samo pozdraviti inicijativu i goste koji su Šibenik vidjeli kao potencijalnu lokaciju Centra i obećati kako će Šibensko-kninska županija nositelju projekta biti na raspolaganju u realizaciji budućeg Centra. 

Predizborno je doba i svakom je kandidatu ovakva vrst promocije itekako dobro došla. U ovih mjesec dana do izbora bit će još i projekata, i inicijativa, i “darova”. Poslije izbora, kako kome…

kineziologija

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI