Neovisni novinarski portal
3.10.2022.
EKOLOGIJA
Centar u Biogradu

Park prirode Vransko jezero:
Novi posjetiteljski centar u Biogradu na Moru

Centar u Biogradu

Park prirode Vransko jezero dobilo je novi posjetiteljski centar u Biogradu na Moru.

– Nekadašnja antimalarička stanica u centru Biograda, i svojom nekadašnjom svrhom je bila neposredno vezana uz močvaru, odnosno uz prostor današnjeg Parka prirode. Nalazi se na glavnom križanju u centru Biograda, mala je, trošna… treba je kompletno renovirati, a onda će se u nju smjestiti Turistička zajednica Grada Biograda i Park prirode. Bit će to zajednički posjetiteljski centar u smislu prodaje suvenira, kupnje ulaznica i pružanja najosnovnijih informacija. Naša vidljivost će zasigurno biti puno viša nego je to sada – kazao nam je u intervjuu otprije tri godine ravnatelj PP Vransko jezero Danijel Katičin.

Njegova najava se pokazala točnom. Centar se otvara za par dana…

Unutrašnjost centra u Biogradu

-Park prirode Vransko jezero otvara novi, moderno opremljeni Info centar  u Biogradu na Moru! Info centar Biograd n/ M će u ponedjeljak 31. kolovoza 2020. godine biti otvoren za sve zainteresirane posjetitelje od 9:00 do 19:00 sati. Tom prigodom bit će prikazan dokumentarni film o Parku prirode Vransko jezero, i to u sljedećim terminima: 10:00, 11:00, 17:00 i 18:00 sati. U prostorijama Info centra su izložene fotografije koje prikazuju bogatstvo prirodne i kulturne baštine Parka prirode Vransko jezero i važnost njihove zaštite i očuvanja. Domaćim i inozemnim gostima su u Info centru dostupni promotivni i edukativni materijali te atraktivni suveniri s motivima Vranskog jezera, a zainteresirani ribiči mogu kupiti ribičke dozvole svakim radnim danom od 9:00 do 12:00 sati. Svi zainteresirani su dobro došli u prostorije novog Info centra, koji će na zanimljiv i interaktivan način valorizirati i predstaviti bogatstvo lokalne prirodne i kulturne baštine- javljaju iz PP Vransko jezero.

Centar u Biogradu

Info centar Biograd n/ M rekonstruiran je i prenamijenjen u sklopu projekta ”Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero”, koji je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, a projektni partneri su Grad Biograd na Moru, Udruga Biom i LAG Laura. Troškovi rekonstrukcije i opremanja postojećeg objekta te uređenje okoliša iznose 2.788.613,90 kn.

Novouređena zgrada Info centra Biograd n/M nalazi se u samom centru Biograda n/M na adresi Trg hrvatskih velikana 20, na mjestu između ureda Turističke zajednice grada Biograda n/ M i autobusnog kolodvora.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI