Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
vic dana
foto: SDP

Vic dana:
Bernardić najavio SDP-ov akcijski plan za borbu protiv korupcije, kriminala i nepravde

foto: SDP

Odabrati najznamenitiju izjavu nekog političara ili političarke za našu rubriku ‘Vic dana’ nije lak zadatak. Konkurencija je prevelika. No, ovaj put smo izabrali umotvorinu – izjavu Davora Bernardića, čelnika SDP-a, odnosno kapetana broda s kojega posada iskače s palube na dnevnoj bazi. Naime, Bernardić je posve ozbiljno jučer najavio: SDP-ov akcijski plan za borbu protiv korupcije, kriminala i nepravde.

– Riječ je o paketu mjera za reformu pravosuđa. SDP uskoro predložiti i izmjene Zakona o odvjetništvu i Zakona o kaznenom postupku kako se isti ne bi više zlorabio – kazao je D.B. (38).

Mišljenja je da je nasilje u Hrvatskoj u porastu te da se zemlja guši u aferama poput onih “Borg”, “SMS”, “Uljanik”, i elitna prostitucija, dok s druge strane, kako je rekao, “DORH ne poduzima ništa”.

“Zašto je HDZ uopće ratificirao Istanbulsku konvenciju kad se ona ne provodi u praksi? Ovaj najnoviji slučaj stravičnog zlostavljanja obvezuje nas da kao stranka predložimo izmjene nekoliko zakona kako bi se vratilo povjerenje građana u pravosudni sustav. Ističem i da smo započeli rad na akcijskom planu za borbu protiv korupcije, kriminala i nepravde. Riječ je o paketu mjera za reformu hrvatskog pravosuđa – istaknuo je Bernardić, kako javlja SDP. 

foto: SDP

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI