Neovisni novinarski portal
26.9.2022.
JEDRA / Sport
Valova posada na moru ispred Tivta (Foto: Porto Montenegro Yacht Club)

Crnogorsko iskupljenje u režiji Valove posade:
‘Naučili smo lekciju!’

Valova posada na moru ispred Tivta (Foto: Porto Montenegro Yacht Club)

Posada šibenskog JK Val iz Tivta se, s finala Europskog match race toura, vratila s medaljom oko vrata.

Bio je to očito samo jedan loš vikend. Taj prije desetak dana u Šibeniku, gdje su Marko Smolić, Juraj Radačić, Roko Copić i Martin Petković, kao domaćinska ekipa na Europskom juniorskom prvenstvu u dvobojskom jedrenju, osvojili zadnje mjesto. Alibiji su se mogli tražiti na sve strane; izgubili su presudnu utrku drugog dana regate, nakon čega su psihički klonuli, sudjelovali su i u samoj organizaciji regate što ih je učinilo umornima još i prije prvog starta ili jednostavno nije to bio njihov vikend.
Danas to više nije ni važno, jer su ovoga vikenda u Tivtu, u seniorskoj konkurenciji, zauzeli odlično treće mjesto. Bilo je to na finalu Europskog match race toura, idealnom trenutku da se zablista.
– Očito smo naučili lekciju – rekao nam je Marko Smolić, kormilar Valove posade u kojoj je, umjesto Martina Petkovića (koji je vozio klince iz klase Optimist u Pulu), bio Marin Golem.

Marko Smolić, Marin Golem, Roko Copić i Juraj Radačić (Foto: Porto Montenegro Yacht Club)

Valovci su do polufinala došli sa samo jednim porazom u round-robin fazi natjecanja, a onda su rezultatom 3:! izgubili od poljske posade, koja je na kraju, predvođena kormilarom Piotrom Harasimovitzem, osvojila prvo mjesto. Drugi su bili Francuzi, koje je predvodio kormilar Sylvain Escurat.
– Došli smo u Tivat nabrijani i željni da dokažemo da je zadnje mjesto u Šibeniku bila samo jedna naša loša regata, koja nije pokazala naše pravo lice – govori nam Marko Smolić. – Stvarno smo željeli ostvariti dobar rezultat, grizli smo svi kao jedan i na kraju smo bili treći, mada smo možda mogli i bolje.
Već smo spomenuli i da je u Puli ovoga vikenda održano Državno prvenstvo u klasi Optimist. JK Val su tamo predstavljali Marko Dabro, Petar Stojnić i Antun Zajc, nova generacija Valovih jedriličara. Doduše, nijedan dan se nije jedrilo zbog konstante bonace, no novu priliku dobit će na Državnom prvenstvu za Optimiste u Zadru tijekom studenog.

(Foto: Porto Montenegro Yacht Club)

 

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI