Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
KAZALIŠTE / KULTURA
Senka Bulić kao Patti Smith na tvrđavi Barone

Senka Bulić kao Patti Smith na tvrđavi Barone

Šibenska publika prvi će put imati priliku pogledati hvaljenu monodramu ‘Dream of Life’.

U subotu, 16. rujna, u sklopu umjetničkog programa Strana B, šibenska tvrđava Barone ugostit će nagrađivanu monodramu o životu i umjetničkom iskustvu Patti Smith koju utjelovljuje poznata hrvatska glumica i kazališna redateljica Senka Bulić.
Autori predstave Dream of Life Senka Bulić i Ivica Buljan, inspirirani autobiografijom poznate pjevačice „Tek djeca“,  odlučili su publici predstaviti Patti Smith u njenim počecima, u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, za vrijeme njujorškog novog vala i njezino izrastanje u, kako je mnogi nazivaju, najveću rock pjesnikinju.
Predstava se izvodi prema tekstu Jelene Svilar i Morane Foretić uz nezaobilazan element glazbe. Stoga sama dramaturška izvedba postupno prerasta u mini rock-koncert, te završava izvođenjem pjesama s debitantskog albuma Patti Smith, „Horses“, koje Senka Bulić izvodi u pratnji benda. Sama je predstava koncipirana kao monodrama u kojoj se uz lik Patti Smith pojavljuju i likovi Sama Sheparda te Roberta Mapplethorpea. Obojica su imali najveći utjecaj na razvoj pjevačice i umjetnice kakvom je danas znamo, a utjelovljuje ih Stipe Kostanić.
Dosadašnje kritike govore o izvedbi Senke Bulić kao poetičnom i energičnom ocrtavanju velike pjevačice – heroine poezije i bunta – a sama je glumica izjavila da je nju vrijeme Patti Smith obilježilo, te da je smatra idolom svoje generacije, posebice zbog snage koju je prenosila svojim pjesmama, a koja je uvijek zvučala i izgledala autentično.
Predstava je za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava besplatna, a svi ostali platit će 50 kuna. Početak predstave je zakazan je za 21 sat.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI