Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
OPREZ... SATIRA
Izgori 2017: Dilan Gandić, Banka Mrak Tarikeš, Prago Drgomet, Bluna Blesih, Keljko Zeerum, Aida Bagatelo, Krivo Blablasar, Andro Prstuuvović Klopara…

Izgori 2017:
Dilan Gandić, Banka Mrak Tarikeš, Prago Drgomet, Bluna Blesih, Keljko Zeerum, Aida Bagatelo, Krivo Blablasar, Andro Prstuuvović Klopara…

Još malo pa će, srećom, predizborno ušutjeti svi kandidati za gradonačelnike i dogradonačelnike, župane i dožupane, načelnike i donačelnike, te županijske, gradske i općinske vijećnike. U Hrvatskoj ima 20 županija plus Grad Zagreb, pa se jednom od 897 vijećničkih mjesta u županijskim skupštinama nada nekoliko desetaka tisuća političara. No, ima tu još i 128 gradova i 428 općina, pa će za još desetke tisuća njih biti plaća, putnih naloga, naknada za odvojeni život, darova za djecu, regresa za godišnji odmor itd. No to se već zna, pa uoči slatke šutnje tek podsjetimo na neke od onih koji se natječu za najveće gradove, odnosno za Zagreb i Split.

Među njima je i Dilan Gandić i njegova 365 Stranka krada i solihvarnosti, a koji se zalaže za apsolutističku ZG-monarhiju koja bi za njega trajala doživotno, što je priželjkivao i pokojni Kinez Jao Ce Tung. Navodno je Gandić obećao tramvaj do Pekinga, gdje će biti novo Okretište Istok.
Za vratom mu pak navodno dahće okretna Banka Mrak Tarikeš, kandidatkinja HNS-SDP-a, odnosno Hrvatske navodne stranke i Socijalno demobirokratske parapartije, a koja je ranije bila Gandićeva suradnica u obnašanju zagrebačke vlasti, pa mnogima nije jasno za koga trebaju glasati.

 

Androida za gradonačelnika (fotomontaža: Frustrirani čitatelj)

Vrlo slično je i s gospođom Bandrom Hvaljek,  nadzavisnom kandidatkinjom i opet nekadašnjom lijevom ili desnom rukom gore navedenog Gandića, zbog čega su onda opet neki u Zagrebu u zbunjujućoj nedoumici kome od njih troje dati svoj dragocjeni glas.

Blatko Masanbegović, Kivan Zlovrinović…

Tu je i Prago Drgomet, kandidat popularnog HDZ-a tj. Hrvatske demonkratske zajednice, bivši član bivše vrlo kratkotrajne stranke HRID (Hrvatska inicijativa za demagogiju), poznat i po druženju s bivšim čelnikom SDP-a Kormoranom Kilanovićem iza otvorenog prozora Katranmanovićevog stana.
Nije da se u Zagrebu nema za koga glasati, tu su i Bluna Blesih i Blatko Masanbegović, bivši hrvatsko demonratski zajedničari, a kojima se izborni program sastoji od skidanja jedne table s imenom jednog trga.
Tu je i Starko Mladoljev, kandidat Mosta međuzavisnih glista, ali ne za Metković, nego za Zagreb. Natječe se i Kivan Zlovrinović iz Livog zida.

 

Zajedno za gori Split! (fotomontaža: Frustrirani čitatelj)

Tu je i politička platforma Magreb je Naš, Lijeva nogica, OraH (Održivi raspad Hrvatske) i Rundička fronta, na koje mnogi polažu nade, dok drugi misle da su prepametni, prepošteni, presposobni, preobrazovani i prepredani općem boljitku pa kao takvi trebaju izaći na izbore 2517. godine, kada se u Hrvatskoj steknu uvjeti za njihov dolazak na vlast.

Mukte 20 deka ladne janjetine  i 4 deca mlake karlovačke

Drugi naš najveći grad – Split – u kojem je navodno sve moguće, pa i da građani ponovno izaberu gradonačelnika samo zato što im dadne  20 deka hladne janjetine mukte i 4 deca mlake karlovačke, također ima šarenu paletu kandidat/kinja.
Kontroverzni Keljko Zeruum i njegova stranka HGS – Hrvatska građevinarska stanka, poznat po frizuri, šoping centrima, napola razgrađenom hotelu i još koječemu, strelovito se uspinje na listi popularnih. Posve je izgledno da uskoro ponovno zavlada gradom pod Marjanom i samim Marjanom, gdje bi onda nesmetano mogao parkirati svoja vozila u ladu borove šume, pored ženina restorana. S pršutom na čelu.

 

B.B. ‘Jadan od vas’: – fotomontaža: Frustrirani čitatelj

U tome bi ga valjda rado spriječila kandidatkinja socijal-demobirokrata Aida Bagatelo, kao i njen bivši iz te stranke izbačeni kolega Krivo Blablasar. Gore navedeni Zeruum se, kaže, ne boji ni njih ni kandidata-hadezejca Andre Prstuuvoić Klopare.

Mrakan Darkovina i Parijana Muljak

Most međuzavisnih glista bi za grad koji se nalazi sjeverno od Metkovića za gradonačelnka htio da bude Čiko Antštetić.
Tu je i nadzavisni Jugan Gorović, Mrakan Darkovina iz koalicije Lijeve nogice i Rundičke fronte, kao i Parijana Muljak iz stranke Zametno. Svi oni imaju neke zanimljive i korisne ideje za boljitak Splita, ali, koliko je poznato, nisu nikome bacali besplatne sendviče, dijelili po 100 kuna u kešu, a nisu bili sposobni niti obećati nekome jeftino građevinsko zemljište, ili za sina posao pročelnika za promet i veze kad prođu izbori.

 

Mijauk za glupana (fotomontaža: Frustrirani čitatelj)

Ne znamo šta je s kandidatima HSP-a (Hrvatska stranjka pirana) i HSS-a (Hrvatski seljački semafori).
Ali nema veze. Uskoro će šutnja, pa evo da i mi s ovom rečenicom zašutimo.

 

Reklama u Ulici Donalda Trumpa (fotomontaža: frustrirani čitatelj)

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI