Neovisni novinarski portal
29.7.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Učiteljica Marina Paškalin kandidatkinja MOST-a za dogradonačelnicu Šibenika

Učiteljica Marina Paškalin kandidatkinja MOST-a za dogradonačelnicu Šibenika

Kandidatkinja MOST-a za dogradonačelnicu Grada Šibenika je Marina Paškalin, učiteljica u osnovnoj školi i članica Loze.

Na konferenciji za novinare, danas  ju je predstavio MOST-ov kandidat za gradonačelnika Šibenika dr.sc. Ivo Glavaš. Marina Paškalin je vrijedan društveni radnik, županijski je povjerenik Sindikata hrvatskih učitelja i član Velikog vijeća Sindikata hrvatskih učitelja, riječi su kojima je svoju zamjenicu predstavio Glavaš.
Paškalin je kazala kako je u njenom fokusu osnovno školstvo te istaknula problem dosadašnjeg načina financiranja i sufinanciranja gradskih škola:
-Škole su u ovom trenutku prepuštene same sebi, nema kapitalnih ulaganja, a cilj nam je svima približiti djecu modernom dobu i 21. stoljeću i da se informatizacija u škole uvodi sufinanciranjem od strane grada. Pokušat ćemo u gradskom proračunu pronaći sredstva za takve projekte.
Glavaš je iskoristio konferenciju za novinare da bi komentirao aktualna politička kretanja u Šibeniku ustvrdivši kako je nemoguće ne primijetiti kako se na stranačkoj sceni događaju anomalije:
– Kandidati SDP-a za gradonačelnika i dogradonačelnika Šibenika su u suštini članovi HDZ-a. Nedavno smo vidjeli kako je dogradonačelnički kandidat SDP-a otišao do HDZ-a da, navodno, zamrzne svoj mandat i gotovo smo sigurni, ako SDP izgubi izbore, da će se dotični gospodin vrlo elegantno vjerojatno vratiti u HDZ ako ga prime, kazao je Glavaš te poručio biračima da ne bacaju glasove.
– Ono što naša lista i stranka želi poručiti biračima lijeve opcije, u ovom konkretnom slučaju biračima SDP-a u Šibeniku je – ne trošite bez veze svoj glas. Dajte glas onima koji će se boriti za drugačiji Šibenik, protiv uhljeba i protiv onih koji vam oduzimaju budućnost djece. Dajte glas MOST-u, nemojte glas bacati na one koji su kapitulirali i koji su se već predali u ovoj izbornoj utakmici, poručio je Glavaš.
Glavaš se osvrnuo i na projekte koje su do sad u javnosti predstavili drugi kandidati za gradonačelnika:
– Građani postaju taoci napretka koji je potpuno bezglav. U izbornoj kampanji sada imamo različite prijedloge od zračnog taksija i sl. Ja očekujem sutra i nekakav prijedlog teleportacije iz Zvjezdanih staza. Možemo očekivati takve potpuno bezglave i gotovo da bismo mogli reći, nedovoljno inteligentne prijedloge. Građani prije svega žive u getu i razmišljaju o tome kako će parkirati ljeti i zimi, nemaju kružni javni gradski prijevoz, nemaju u svom vlasništvu pristojnu gradsku tržnicu, nemaju normalne ulice i kolne pristupe, nemaju normalnu kanalizaciju ni vodovodnu mrežu, nabrajao je Glavaš te zaključio kako “napreduju samo javna gradska poduzeća i njihovi zaposlenici koji su pripadnici političkih stranaka, njihovih političkih klijenta i njihovih obitelji”.
-U ovome trenutku, ali i u prethodnih 15 godina, grad Šibenik vodi polupismena i socijalno neosjetljiva politička i društvena elita, zaključio je Glavaš.

Marina Paškalin i Ivo Glavaš/ Foto:Tris

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI