Neovisni novinarski portal
23.9.2021.
POLITIKA
Ministar Lovro Kuščević (Foto: tris/H. Pavić)

Šibenik:
Počinje gradnja 148 POS-ovih stanova po cijeni od 1050 eura/m2

Ministar Lovro Kuščević (Foto: tris/H. Pavić)

Potpisivanje Ugovora o kupoprodaji zemljišta i gradnju za lokaciju Šubićevac – Šibenik stanova iz programa POS-a (Foto: Tris/H. Pavić)

U Šibeniku je danas potpisan Ugovor o kupoprodaji zemljišta i gradnju za lokaciju Šubićevac – Šibenik stanova iz programa POS-a. Riječ je o investiciji od 75 milijuna kuna, a temeljem ugovora će u roku od 13 mjeseci biti sagrađeno 148 stanova veličine 40 do 80 četvornih metara po cijeni ‘kvadrata’ koja neće biti veća od 7.812 kuna ili 1 050 eura.

Ugovor je potpisao Goran Bradić, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s Dragutinom Kamenskim, prokuristom Kamgrad d.o.o  i  Alenom Čovićem, predsjednikom Uprave Zagreb- Montaža Grupe. Na potpisivanju su bili i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević zajedno s domaćinom, gradonačelnikom Šibenika dr. Željko Burić.
Radi se o dvije zgrade na Šubićevcu s 9.648 m2 netto korisne površine stanova (uključujući i garažna, odnosno garažno-parkirna mjesta koja su pridružena stanovima). Ministar, direktor APN-a i gradonačelnik čestitali su jedni drugima i zahvalili na izrazitoj kooperativnosti.

Ministar Lovro Kuščević (Foto: tris/H. Pavić)

– Želim u prvom redu čestitati svim tim 148 obiteljima koji će na ovaj način riješiti svoje stambeno pitanje, direktoru APN-a i cijeloj postavi agencije, koja je odradila ovaj posao u jednom rekordno brzom roku. Mi smo predugovor sklopili lani u studenom, a evo danas sklapamo već glavni ugovor i započinjemo gradnju. Naravno da toga ne bi bilo da nije bilo velike kooperativnosti sa strane grada, pa čestitam i zahvaljujem i gradu koji se proaktivno uključio u ovaj program – rekao je ministar Kuščević naglasivši da je to način na koji  se mogu rješavati stambena pitanja, ali ne samo stambena, nego svi projekti od interesa za neku zajednicu.
– To je sinergija lokalne, regionalne i državne razine koja u ovom primjeru dobro funkcionira i nadam se i uvjeren sam gradonačelniče da ćemo i nakon ovih izbora nastaviti dobru suradnju kao što je bilo i do sada – rekao je Kuščević.
Kako je posvjedočio, radi se o visokokvalitetnoj gradnji, B energetskog razreda, s visokim standardima  u graditeljstvu, a dosadašnja iskustva s izvođačima jamče da će gradnja biti provedena u roku i po najvišim standardima.
– Ali to nije sve. Upravo je u tijeku utvrđivanje nove liste prvenstava – najavio je Kuščević nastavak POS-a u Šibeniku.
Dodao je i kako se u Fažani gradi 12 stanova, u Metkoviću 55,  Umagu 50,  Koprivnici 3, Varaždin 108, a u pripremama su lokacije Punat i Biograd. Također je i u Zagrebu prije nekoliko dana zatvoren poziv za utvrđivanje liste prvenstva  i obrađuju se pristigli zahtjevi. Do kraja mjeseca u Splitu će biti useljena 162 stana iz programa POS-a, a u Malom Lošinju 20.
– Ono što želimo je da naši mladi sugrađani ostanu živjeti u svojim sredinama gdje su rođeni, gdje su zasnovali svoje obitelji, a ne nužno da svi selimo sa sela u gradove  ili nedajbože van Republike Hrvatske. Na Vladi je da osigura poticajne mjere kako bi naši mladi ostali živjeti u Hrvatskoj. Ja volim kazati da su najbolje pronatalitetne mjere samo dvije – krov nad glavom i sigurno, stalno radno mjesto. U domeni mog ministarstva je krov nad glavom, a mi se trudimo, kao što vidite iz ovih podataka – rekao je Kuščević.

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI