Neovisni novinarski portal
20.1.2022.
POLITIKA
Davor Bernardić (screenshot HRT)

Davor Bernardić u Nu2:
‘Država želi jamčiti za police, umjesto za one koji pune te police’

Davor Bernardić (screenshot HRT)

U emisiji ‘Nedjeljom u 2’ gostovao je predsjednik SDP-a.

Davor Bernardić (screenshot HRT)

– Nisam dužan ni krupnom kapitalu, ni novinarskim lobijima, zato me napadaju. Nemam nikog iza sebe, ja sam čovjek koji se kroz život probijao sam – rekao ne na početku emisije predsjednik SDP-a Davor Bernardić, komentirajući primjedbu da “nema karizmu”.
O potpori HNS-ovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba, Anki Mrak Taritaš, Berdnardić je rekao: – Bilo je različitih mišljenja, možda odvojena lista, možda kandidat SDP-a. Zdrav razum nalaže da ako želimo promjene, treba staviti interes svakog građana ispred stranke. Zagreb treba postati efikasniji, jeftiniji i perspektivniji grad i grad ‘za djecu’, a sve funkcije u Gradu trebaju se birati javnim natječajem.
Prvi čovjek SDP-a smatra da će rezultati lokalnih izbora za SDP biti bolji od očekivanih, a istaknuo je i da neće podnijeti ostavku u slučaju lošijeg ishoda.
Demografske probleme, kaže, treba rješavati boljim obrazovanjem. – Da Hrvatska postane dobra za djecu, zemlja jednakih mogućnosti, moramo napraviti kurikularnu reformu. Žao mi je jer je vlada odbacila,ne samo Borisa Jokića, nego i dobar tim. Trebamo profesore koji znaju prepoznati dječje potencijale dok su mladi. Treba nam više matematičke logike, da uvedemo poduzetništvo kao predmet, kao što su to učinile zemlje poput Japana i Singapura.
Bernardić je ustvrdio da se “mladi obrazuju za burzu, a ne za tržište rada”. – Mladi moraju biti dobro obrazovani da bi mogli zaraditi dobru plaću, kako bi imali socijalnu sigurnost i mogućnost da dođu do vlastitog stana. Podilazimo velikima, a sve reforme idu preko leđa malih poduzetnika – kazao je šef SDP-a.
O Mostu je gost Aleksandra Stankovića rekao: – Most je čudna struktura. Božo Petrov je o moliteljima pred bolnicama rekao da ako ljudi mogu hodati na Prideu, zašto ne mogu i moliti. Iz tih izjava možemo iščitati da je Most više na strani klera, ali to nije problem ako se u državi poštuju pravila sekularne države.
– Agrokor mora hitno predstaviti plan restruktuiranja – počeo je o vrućem gospodarskom problemu Bernardić. – Donošenjem zakona koji Vlada priprema samo guramo probleme pod tepih. Apsurd je u tome što država želi jamčiti za police, umjesto za one koji pune te police. Dobavljači ne smiju ovisiti samo o Agrokoru, ovo je prilika da se čitavo hrvatsko gospodarstvo restrukturira.
Davor Bernardić u emisiji je još rekao da Franjo Tuđman treba imati spomenik u Zagrebu, za Zorana milanovića izjavio je da je činio neke greške, ali je “napravio mnogo toga dobrog”. Također je bivše članove SDP-a pozvao da se vrate, između ostalih Ivo Josipović, Mirela Holy i Aleksandra Kolarić.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI