Neovisni novinarski portal
18.9.2021.
KULTURA / UKRATKO
Ekipa predstave danas pred novinarima (Foto: Jozica Krnić)

S ‘Gaćicama’ Nine Kleflin HNK u Šibeniku ulazi u 2017.

Ekipa predstave danas pred novinarima (Foto: Jozica Krnić)

Ekipa predstave danas pred novinarima (Foto: Jozica Krnić)

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku 2017. godinu otvorit će premijerom predstave “Gaćice”. Radi se o tekstu Carla Sternheima, koji je adaptirao slavni holivudski klumac Steve Martin, a koji će na hrvatskim pozornicama doživjeti praizvedbu. Premijera “Gaćica” bit će u ponedjeljak 9. siječnja.

Redateljica Nina Kleflin na današnjoj je tiskovnoj konferenciji objasnila zašto se odlučila za postavljanje ovog komada:
– Izabrala sam ga jer je to jedna zanimljiva farsa o muško-ženskim odnosima. Pročitala sam adaptaciju Stevea Martina i shvatila sam da je to stvarno izvrsno, zadržala se oštrica originala, a dodani su modernost i veselje.
Kleflin je naglasila da “Gaćice” nisu površna komedija, već da se radi o tekstu koji duboko prodire u raslojavanje odnosa u društvu:
– “Gaćice” nisu samo seks-farsa. To jest priča o seksu koji se nikad ne dogodi, kao i priča o iluzijama koje nam pruža ljubav, ali to je i dosta više od toga. To je studija o onome što očekujemo od drugoga i onome što često moramo priznati da su šine građanskog društva u kojima smo stisnuti i u kojima moramo biti poslušni.
Likove u “Gaćicama” tumače šibenski glumci Franka Klarić, Oriana Kunčić, Šime Bubica i Jakov Bilić, uz gostujuće Armina Ćatića i Miju Jurišića.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI