Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Božidar K. (foto Wikpedia)

Kalmeta rekao da neće biti na listi HDZ-a za 9. izbornu jedinicu, te da to nema veze sa optužnicom o krađi 15 milijuna kuna

Božidar K. (foto Wikpedia)
Božidar K. (foto Wikpedia)

Božidar K. (foto Wikpedia)

ZADAR, 9. kolovoza 2016. (Hina) – Zadarski gradonačelnik i jedan od istaknutijih članova HDZ-a Božidar Kalmeta potvrdio je za Radio Dalmaciju kako se na predstojećim izborima neće pojaviti na predizbornoj listi HDZ-a za 9. izbornu jedinicu.

“Točno je, neću biti na listi za devetu izbornu jedinicu. To je isključivo moja osobna odluka. Nitko iz vrha stranke od mene nije tražio da to učinim”, izjavio je Kalmeta te istaknuo kako je dobio puno razumijevanje čelnika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Istaknuo je da odluka nema veze s optužnicom koja ga tereti za izvlačenje 15 milijuna kuna iz tvrtki za održavanje i gradnju cesta. Istaknuo je kako će njegova neovisnot biti dokazana. Ista ta optužnica postojala je i prije osam mjeseci i unatoč tome ja sam u 9. izbornoj jedinici dobio ogroman broj preferencijalnih glasova, kazao nam je Kalmeta.
Kalmeta je rekao i da povlačenjem s liste HDZ-a za 9. izbornu jedinicu želi dati priliku novim ljudima iz HDZ, prenijela je Radio Dalmacija.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI