Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
SCENA
Sassja (Foto: Šibenik.in)

Šesti Regius festival, dan drugi:
Dobitna kombinacija hip-hopa i rock and rolla

Sassja (Foto: Šibenik.in)

Nastupom Mnogih Drugih jučer je otvoren drugi i posljednji dan ovogodišnjeg Regiusa u Šibeniku.

Sassja (Foto: Šibenik.in)

Sassja (Foto: Šibenik.in)

Druga večer Regiusa, festivala alternativnog izričaja smještenog u šibenskom ex TEF-u, pokazala je zašto je bitan i zašto ga treba podržati. Festival je to koji publici nudi bendove koji nastaju, dolaze i koji za pet ili deset godina mogu doći na Regius kao zvijezde večeri.
Takav jedan je Mnogi Drugi, zagrebački sedmeročlani bend čije ime na plakatima izaziva zbunjozu, a to im je, pretpostavljamo, i bila namjera. Mnogi Drugi su skupina „običnih ljudi“, koji sviraju jedan sasvim obični, pitki rock and roll. No, ono što je njihov „faktor x“ je neobična, gotovo šarmantna lakoća interpretacije zgodno posloženih stihova. Nešto slično je dovelo i S.A.R.S. do masovne popularnosti, grupu koja se rubno žanrovski dodiruje s Mnogim Drugima.
Ona koja dolazi je i Sassja, reperica iz Banja Luke, proizašla iz poznate i priznate FM JAM ekipe. Sassja i njezin DJ Soul već imaj ureputaciju live atrakcije, što je posebno podebljano nakon suradnje s Remi na „Etiketama“. I zbilja, Sassja je bila odlična; talentirana, aktualna, spontana i drčna. Sinjski M.O.R.T. također još uvijek spadaju u „one koji dolaze“, a trenutačno su na teškoj misiji: trebaju dokazati da nekoliko uspješnih singlova s prvijenca nisu bili slučajni. Stvari s „Vrhunskog dna“, njihova drugog albuma, jučer su odlično prihvaćene u Šibeniku. Znači, stvari se zasad odvijaju neloše.
Elemental je jedini bend u ova dva dana Regiusa koji upravo sada proživljava „špicu“ dosadašnje karijere. Dupla ploča „Tijelo“ nesumljivo je album godine, tekstove već svi znaju, raspjevanih i rasplesanih 400 ljudi ispred njih jučer je to i potvrdilo.
Oni koji dolaze i oni koji su ovog trenutka aktualni. Regius šestu godine za redom slijedu ovu shemu, i korak po korak raste. Možda će konačno sedmi biti rasprodan.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI