Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Andrej Plenković (Foto: Tris/Jozica Krnić)

Plenković žali zbog odluke HSS-a:
‘Petir od mene sjedi tri metra, Picula je 70 metara dalje’

Andrej Plenković (Foto: Tris/Jozica Krnić)
Andrej Plenković (Foto: Tris/Jozica Krnić)

Andrej Plenković (Foto: Tris/Jozica Krnić)

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković u petak je ocijenio kako je odluka Glavnog odbora HSS-a da na izvanredne parlamentarne izbore ide s SDP-om donesena zbog “matematike i brojeva na izbornim listama” te ustvrdio da je HDZ sada jedina demokršćanska opcija u Hrvatskoj.

“Takva odluka Glavnog odbora HSS-a donijeta je, prije svega, zbog neke konkretne matematike i brojeva na izbornim listama. Smatram da se politička partnerstva trebaju gledati dugoročno i strateški, na temelju programa i svjetonazorskih načela”, rekao je Plenković novinarima nakon predstavljanja svog programa za predsjednika HDZ-a upitan za komentar odluke Glavnog odbora HSS-a da koalira sa SDP-om.

Ustvrdio je kako je HDZ, s obzirom na odluku HSS-a, sada jedina istinska narodnjačka i demokršćanska opcija u zemlji te izrazio uvjerenje da će to hrvatski birači i prepoznati.

Izrazio je žaljenje zbog te HSS-ove odluke jer je ona, kako je rekao, donesena u vremenskom pritisku. Poručio je i kako bi mu bilo draže da su imali još neko vrijeme da se HDZ, kao glavni lider Domoljubne koalicije, konsolidira zbog održavanja unutarstranačkih izbora te da su imali više vremena za razgovor.

Napominjući kako tu odluku Glavnog odbora HSS-a poštuje, Plenković je kazao i da veliki broj članova HSS-a i brojnih dužnosnika diljem Hrvatske izvrsno surađuje s HDZ-om, a svi HDZ-ovi euro zastupnici odlično surađuju i s HSS- ovom Marijanom Petir.

“Petir u Europskom parlamentu od mene sjedi tri metra, a SDP-ov Tonino Picula oko 70 metara dalje, što dovoljno govori gdje HSS po svom svjetonazoru i programu pripada”, rekao je.

Plenković je, upitan o mogućem oduzimanju diplome zamjeniku predsjednika HDZ-a Milijanu Brkiću i hoće li, ako do toga dođe, to ugroziti njegov položaj u stranci, odgovorio kako o tome nema nikakvih saznanja. “Razgovarat ćemo o tome i svim drugim pitanjima kada za to dođe vrijeme”, rekao je te dodao kako je Brkić čovjek koji je jako puno dao stranci.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI