Neovisni novinarski portal
22.7.2024.
IZDVOJENO
Zadnji dan natječaja u Ekonomskoj školi: Prijavilo se deset kandidata za ravnatelja

Zadnji dan natječaja u Ekonomskoj školi:
Prijavilo se deset kandidata za ravnatelja

Prema našim informacijama, među prijavljenima je i v.d. ravnateljica Diana Vodanović.

ekonomska
Danas je zadnji dan prijava na natječaj za ravnatelja Ekonomske škole u Šibeniku. Prema informacijama kojima raspolaženo, do jučer se prijavilo deset kandidata, među kojima je i trenutačna v.d. ravnateljica Diana Vodanović. Ona je svoju kandidaturu najavila već i prije mjesec dana na tiskovnoj konferenciji, a od toga nije, čini se, odustala ni nakon što je ministar Vedran Mornar javno izjavio da je ne misli potvrditi u slučaju da ona bude odabir Školskog odbora. To potvrđuju informacije iz zbornice, ali i od Roditeljskog vijeća, gdje su nam potvrdili da Diana Vodanović lobira za glasove.

U međuvremenu, kako saznajemo, došlo je do novoskrojenog rasporeda sati, prema kojemu dvanaest nastavnika ima više od pet slobodnih sati (tzv. rupa u dnevnom rasporedu), a rekorder je nastavnik sa 16 “rupa”. U raspored su se vratili i sporni predsati pa, primjerice, maturanti iz 4.a, koji su bili najglasniji tijekom vrhunca jednomjesečne krize u školi, imaju četiri predsata tjedno. Također, od dijela nastavnika, koji su se uglavnom svi vratili na radna mjesta budući da im bolovanja nisu produžena, doznajemo da se pojedini stručni predmeti ne obavljaju prema planu i programu.

– Većina djelatnika smatra da se političkim i drugim linijama trenutačno rade pripreme prema kojima bi Diana Vodanović, nakon natječaja i odluke Školskog odbora, ostala na mjestu v.d. ravnateljice još barem godinu dana – rekao nam je upućeni izvor iz Ekonomske škole.

O prijavama protiv Diane Vodanović, koje su proteklih tjedana upućene Županijskom državnom odvjetništvi u PU Šibensko-kninskoj, i dalje nema informacija, budući da su istražni postupci u tijeku.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI