Neovisni novinarski portal
6.12.2021.
IZDVOJENO
Nastavnici iz Ekonomske: Povjerenstvo za bolovanje prisilno nas je vratilo na posao, bez uvažavanja liječničkih nalaza!

Nastavnici iz Ekonomske:
Povjerenstvo za bolovanje prisilno nas je vratilo na posao, bez uvažavanja liječničkih nalaza!

‘Žalosno je što nas nitko ne želi zaštititi, ni naš ministar Mornar, iako je to obećao’, kazali su nam, među ostalim, djelatnici Ekonomske škole u Šibeniku.

Srednja ekonomska škola - prosvjed učenika (Foto H. Pavić) (1)

– Poniženi smo, u nakaradnom ‘fotofinišu’, pod pritiskom ‘struktura’ i od strane Povjerenstva za bolovanja, gdje su odlukom, bez uvažavanja liječničkih nalaza, svi prisilno vraćeni natrag na svoje radno mjesto. Članovi Povjerenstva za bolovanje su pritom izjavili, valjda je trebalo zvučati duhovito, kako je psihijatrija pseudomedicina i da bi bilo najbolje da svi popijemo praxiten prije ulaska u školsku zgradu i razred!? – poručuju djelatnici Ekonomske škole, nakon što su im svima odbijeni zahtjevi za produženje bolovanja.
Također su se osvrnuli i na izjave župana Gorana Pauka. – Zaprepašteni smo izjavama župana Pauka iznesenim u medijima kako su problemi u Ekonomskoj školi riješeni. Činjenica je da je v.d ravnatelja Diana Vodanović prekršila zakone, o čemu svjedoči prvi dio nalaza Prosvjetne inspekcije. Drugi dio nalaza Prosvjetne inspekcije je još u izradi, a riječ je također o kršenju zakona, stoga župan Pauk ne može imati ikakvu informaciju o navedenoj problematici, niti tvrditi da je postupanje v.d. ravnatelja Vodanović zakonito i čisto kao suza – tvrde.
– Ponovno naglašavamo kako je suradnja s v.d. ravnatelja Dianom Vodanović nemoguća u atmosferi straha, podmetanja i konstantnog stresa. Žalosno je što nas nitko ne želi zaštititi, ni naš ministar Mornar, iako je to obećao. Kako ćemo uopće funkcionirati na radnom mjestu, a da nam glava ostane na ramenima? Preporučamo županu Pauku osmosatni boravak u našoj školi kroz živu interakciju s v.d. ravnateljaicom Vodanović . Pitamo se kakvu bi vrstu liječničke pomoći on zatražio nakon takvog iskustva? – kažu pobunjeni nastavnici i admistrativno-tehnički djelatnici Ekonomske škole.
Školski odbor u srijedu je raspisao novi natječaj za ravnatelja, a župan Goran Pauk i ministar obrazovanja Vedran Mornar pozvali su djelatnike da se vrate na nastavu, jer su sada „uklonjene sve prepreke“.
Iz Općinskog državnog odvjetništva potvrđeno nam je da su zaprimili kaznenu prijavu protiv ravnateljice Diane Vodanović zbog prijetnji, no više detalja nisu otkrili.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI