Neovisni novinarski portal
27.11.2021.
IZDVOJENO
Ekonomska škola: Natječaj raspisan, nastavnici u policiji

Ekonomska škola:
Natječaj raspisan, nastavnici u policiji

Danas je, prema najavama, u Slobodnoj Dalmaciji objavljen oglas kojim se traže kandidati za novog ravnatelja Ekonomske škole u Šibeniku.

Srednja ekonomska škola - prosvjed učenika (Foto H. Pavić) (11)

Prijevremeni natječaj, dakako, nije riješio pat-poziciju koja u Ekonomskoj školi traje već četvrti tjedan. Bez obzira na tvrdnje predsjednika Školskog odbora Darka Smolića, župana Gorana Pauka, pa i ministra Vedrana Mornara, „kako su sada uklonjene sve prepreke povratku djelatnika u školu i djece na nastavu“, pozivajući se, među ostalim, i na rješenje prosvjetne inspekcije kojim su „pobunjenim“ nastavnicima vraćeni oduzeti im predmeti, glavni zahtjev ipak nije ispunjen. Nastavnici i dio administrativno-tehničkog osoblja od početka jasno traže da se v.d. ravnateljica Diana Vodanović po hitnom postupku smijeni s položaja, nakon čega će se oni vratiti na posao.
Istovremeno s raspisivanjem natječaja za novog ravnatelja, na koji se Diana Vodanović planira javiti, počeo je, kako doznajemo, policijski postupak po prijavi protiv Diane Vodanović. Prijavljena je, saznajemo, zbog izjave izrečene na sjednici Školskog odbora: „Sablje su naoštrene i izvučene! Kad se počne mahat s njima, padat će glave!“, a neki od djelatnika Škole danas su, s tim u vezi, pozvani na razgovor.
– Postupamo temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništa – bilo je sve što nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske, u ovom trenutku mogla reći. Odgovor na upit Općinskom državnom odvjetništvu još uvijek čekamo.
Kako bilo, danas raspisani natječaj nije vratio nastavnike u učionice, a dio maturanata još uvijek ne ide na nastavu.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI