Neovisni novinarski portal
24.7.2021.
IZDVOJENO / POLITIKA
Ekonomska škola: Ministar Mornar neće dati suglasnost ponovnom izboru Diane Vodanović

Ekonomska škola:
Ministar Mornar neće dati suglasnost ponovnom izboru Diane Vodanović

Sindikalist Branimir Mihaljinac tražio je od ministra trenutačno razrješenje v.d. ravnateljice.

Diana Vodanović - konferencija za novinare (Foto H. Pavić) (1)

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na svojim je stranicama objavio zaključke sastanka s Vedranom Mornarom, ministrom obrazovanja, znanosti i sporta, o gorućim temama školstva. Sastanak je održan 4. veljače, na zahtjev predsjednika NSZSŠH Branimira Mihaljinca, a razgovoru je prisustvovala i načelnica Sektora za srednjoškolsko obrazovanje, Monika Vričko.
Jedna od predloženih šest točaka sastanka bio je i “slučaj” Ekonomske škole u Šibeniku, a prijedlog sindikata bio je trenutačno razrješenje v.d. ravnateljice Diane Vodanović, jer “bez toga kaotično stanje u školi produžit će se do kraja nastavne godine”. Budući da takav razvoj događaja ide na štetu učenika i nastavnika, predstavnici sindikata predložili su ministru da o tome razgovara sa županom Šibensko-kninskom, Goranom Paukom, s obzirom na da jedino Školski odbor može razriješiti v.d. ravnateljicu.
Ministar je, kažu u sindikatu, iskazao spremnost za rješavanje problema. Jasno ja dao na znanje da, ukoliko na novom natječaju bude izabrana ista osoba koja sada obnaša dužnost v.d. ravnateljice, on neće dati svoju suglasnost.
Inače, nakon što im nije produženo bolovanje, dio “pobunjenih” nastavnika vratio se na radna mjesta u Ekonomskoj školi, a Školski odbor je raspisao natječaj za novog ravnatelja, s tim da Diana Vodanović ostaje na čelu škole do izbora novog ravnatelja. Ona je već u nekoliko navrata najavila svoju ponovnu kandidaturu.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI