Neovisni novinarski portal
24.7.2021.
GOSPODARSTVO / IZDVOJENO / POLITIKA
Diana Vodanović (Foto: Hrvoslav Pavić)

Ekonomska škola:
Ravnateljica s novinarima, a nastavnici na videokonferenciji s ministrom

Diana Vodanović (Foto: Hrvoslav Pavić)

Više od dvadeset djelatnika Ekonomske škole je i dalje na bolovanju, rješenje još nije na pomolu.

Diana Vodanović (Foto: Hrvoslav Pavić)

Diana Vodanović (Foto: Hrvoslav Pavić)

– Cijeli se slučaj nepotrebno ispolitizirao, odbacujem sve drske špekulacije da je u mom slučaju na djelu bilo stranačko kadroviranje – rekla je danas, na početku poduže tiskovne konferencije, Diana Vodanović, v.d. ravnateljica Ekonomske škole.
Deset dana od početka „slučaja Ekonomska“, priča je postala nacionalna. Tri najveće hrvatske televizije instalirale su danas svoje kamere na „presici“ Diane Vodanović, koja smatra da je suština problema u ovome: – Skandal su napravili oni koji se nikad nisu pomirili s činjenicom da sam izabrana za v.d. ravnateljicu, oni koji su bili uz mog protukandidata Andreja Miloševića – kaže Vodanović, nastavljajući: – Zadnjih mjeseci u školi stalno boravi prosvjetna inspekcija, a sve zbog brojnih anonimnih prijava. I to rješenje kojim je Ministarstvo zabranilo moje imenovanje ravnateljicom napisano je samo na temelju zapisnika, koje su sastavili Andrej Milošević i tajnica škole, njegova rođakinja. To je sad predmet sudskog spora.
O Andreju Miloševiću, profesoru tjelesnog odgoja, kojeg Vodanović očito vidi kao osobu koja je na čelu zavjere protiv nje, tvrdi da je kao v.d. ravnatelj (tu dužnost obavljao je dva mjeseca prije nje, op.a.) sklapao nezakonite ugovore o radu, koristio službeni pečat kad to nije smio te da se nezakonito, nakon smjene s mjesta ravnatelja, vratio na mjesto sindikalnog povjerenika.
– Milošević je čak i naknadnim upisom neopravdanih sati htio iz škole izbaciti sina predstavnika Roditeljskog vijeća u Školskom odboru – tvrdi v.d. ravnateljica. Da podsjetimo, predstavnik roditelja u Školskom odboru je Darko Smolić, čiji je glas presudio u odabiru Diane Vodanović u izboru za v.d. ravnateljicu. Informaciju da članovi Roditeljskog vijeća na jučerašnjem sastanku većinom nisu stali na njezinu stranu, demantirala je.
Diana Vodanović opovrgla je sve optužbe za mobbing, za što je terete pobunjeni nastavnici i dio administrativno-tehničkog osoblja. S druge strane, priznala je da postoji problem s učenicima koji odbijaju doći na nastavu te ih pozvala da se vrate u školu. Prema našim saznanjima, jučer je od 120 maturanata, na nastavu došlo njih – devet.
– Mislim da ću se opet kandidirati za mjesto ravnateljice – poručila je na kraju Diana Vodanović.
Za to vrijeme nastavnici koji žele smjenu Diane Vodanović bili su na video-vezi s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta, Vedranom Mornarom. – Ministar nam je priznao da do prije tri dana nije ni znao za sve što se događa u šibenskoj Ekonomskoj školi. Obećao nam je da će, zajedno sa svojim timom, u hitnom roku iznaći rješenje ove situacije – javili su nam nastavnici.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI