Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
IZDVOJENO
Novogodišnje kušanje na Banju (Foto: Hrvoslav Pavić)

Novogodišnje kupanje u Šibeniku:
Očekuje se novi rekord!

Novogodišnje kušanje na Banju (Foto: Hrvoslav Pavić)

Treće kupanje na plaži Banj 1. siječnja, u organizaciji JK Val, dogodit će se točno u podne.

Novogodišnje kušanje na Banju (Foto: Hrvoslav Pavić)

Novogodišnje kušanje na Banju (Foto: Hrvoslav Pavić)

Po svemu sudeći, prošlogodišnji rekord od 14 kupača mogao bi biti oboren. – Već mi se prijavilo njih šest iz Rasline i pet iz ragbi kluba. Očekujemo da bi ukupno moglo biti oko 20 kupača – rekao nam je Zoran Lučić – Luca, inicijator ovog već tradicionalnog šibenskog novogodišnjeg kupanja.
Uz sponzorstvo Grada Šibenika i gradskog TZ-a, a uz suradnju kluba Makari, cijeli će program početi u 11.30 sati, a najhrabriji će u more skočiti u podne. Očekuje se dolazak Šibenske narodne glazbe, bit će bogata ponuda fritula, kuhanog vina i čaja, optimisti iz Vala krstarit će pored Banja, a glavna zvijezda zabavnog probrama bit će Lana Plančić, 13-godišnja šibenska violinistica, koja je prije tjedan dana osvojila prvu nagradu na prestižnom natjecanju „Ars Nova International Music Competition“ u Trstu.
– Dva su razloga zbog čega smo se odlučili na organizaciju novogodišnjeg kupanja. Prvo, promocija kluba Val i jedrenja kao načina života, a drugo je revitalizacija stare gradske jezgre. Naime, pogled s Banja daje posebnu vizuru Šibenika; želimo ga promovirati kao srednjovjekovni grad, grad sporta i grad kulture – kaže Lučić.
Novogodišnje kupanje na Banju Šibenčani su prihvatili od prve. Lani se na plaži okupilo oko 500 ljudi, a bude li organizatorima vremenska prognoza išla na ruku, možda i taj rekord bude oboren.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI