Neovisni novinarski portal
24.1.2022.
IZDVOJENO
Arhivska fotografija (Foto: Jozica Krnić)

Novogodišnje kupanje u Šibeniku na temu zaštite okoliša

Arhivska fotografija (Foto: Jozica Krnić)

Sedmu godinu zaredom JK Val u suradnji sa Gradom Šibenikom i TZ Šibenik organizira novogodišnje kupanje na plaži Banj, u cilju promocije grada Šibenika. Ove godine glavna tema novogodišnjeg kupanja je zaštita okoliša.

– Globalno zatopljenje i zagađenje mora plastikom svjetski je problem, a da bismo upozorili na to, postavit ćemo instalaciju oko koje će se naši kupaći kupati. Sante leda s polarnim medvjedom i pingvinima okruženim plastičnim otpadom među kojim pliva planeta Zemlja – bit će poruka svijetu na alarmantno stanje. Cijelu iduću godinu JK Val i Grad Šibenik posvećuju zaštiti okoliša te će se istom temom baviti i na Svjetskom prvenstvu u jedrenju po ORC u, koje JK Val organizira u proljeće 2019. u Šibeniku – poručuju iz Vala.
Instalaciju i kupanje organizira JK Val Šibenik u suradnji s Gradom Šibenikom, Turističkom zajednicom Grada Šibenika, Zelenim gradom, projektom Zlarin otok bez plastike, šibenskom Gimnazijom, medijski pokrovitelj akcije je Radio Šibenik, a autor koncepta Zoran Lučić Luca.
Novogodišnje kupanje na šibenskoj plaži Banj dogodit će se 1. siječnja 2019. u 12 sati. Organizatori se nadaju da će ovoga puta biti srušen rekord od 22 kupača, koliko ih se kupalo prvog dana 2016. godine.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI