Neovisni novinarski portal
18.10.2021.
GOSPODARSTVO / KULTURA
U petak se potpisuje ugovor  – Radio Šibenik dobija novog vlasnika

U petak se potpisuje ugovor – Radio Šibenik dobija novog vlasnika

NCP Grupa Gorana Prgina, koja je do sada imala 22 posto vlasničkog udjela Županijskog Radio Šibenika, postaje novi većinski vlasnik najstarije šibenske radijske postaje. Adrial Plus i Zagreb Montaža se povlače i prepuštaju NCP-u svojih 54 posto vlasništva.

NCP Grupa Gorana Prgina, koja je do sada imala 22 posto vlasničkog udjela Županijskog Radio Šibenika, postaje novi većinski vlasnik najstarije šibenske radijske postaje. Adrial Plus i Zagreb Montaža se povlače i prepuštaju NCP-u svojih 54 posto vlasništva. Županijski radio Šibenik - Štrajk (Foto H. Pavić)  (2)

Iako NCP-u Tris danas nije uspio dobiti potvrdu ove informacije, od predstavnika Zagreb Montaže i Adriala Plus saznajemo da je dogovor uistinu postignut i da će ugovor o prijenosu biti potpisan u petak. NCP grupa zajedno s većinskim udjelom preuzima i sve radnike i sve obveze Županijskog Radija Šibenik, s tim da se Zagreb Montaža odriče 300.000 kuna koje joj je radio dugovao za najam prostora iz kojeg djeluje.

Nitko od zaposlenika Radija danas nije htio komentirati preuzimanje, jer su od direktora zamoljeni da u ovoj fazi s nikim ne dijele ono malo informacija koje su sami dobili. Ipak, oni s kojima smo razgovarali, ne mogu sakriti zadovoljstvo najavama budućeg vlasnika o tome kako će odmah riješiti sve obveze prema zaposlenicima, plaće i otpremnine, a onda se posvetiti tehničkom opremanju radija i novom ustroju i koncepciji. Još više ih vesele namjere da se njihovom radiju vrati stara slava, tim više što u NCP-u sigurno znaju što govore, jer su i dosad u vlasništvu sudjelovali s nemalih 22 posto. 
Podsjetimo, zaposlenici Radio Šibenika štrajkali su proteklog ljeta zbog neisplaćenih plaća, a 27. kolovoza ponovno su počeli proizvoditi program nakon što im je isplaćen dio potraživanja.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI