Neovisni novinarski portal
31.7.2021.
EKOLOGIJA / IZDVOJENO
Poplave u Vodicama i Tribunju – štete nesagledive

Poplave u Vodicama i Tribunju – štete nesagledive

Snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim oborinama zahvatilo je jutros zapadne i središnje dijelove Šibensko-kninske županije. U vrlo kratkom (ne)vremenu je palo preko 100 litara kiše po metru četvornom. Nakon kratkog prekida kiša nastavlja padati.

Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (28)

Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić)

Na terenu su sve raspoložive vatrogasne ekipe koje ispumpavaju vodu iz podruma, garaža, poslovnih prostora, obiteljskih kuća. Situacija s poplavama na šibenskom području, posebno u Vodicama i Tribunju, nije normalizirana ni do 15 sati. Stanje u Vodicama je katastrofalno, a u Tribunju još i gore.
– Ne znamo što će biti. Štete su nesagledive, ali još nismo počeli s njihovim zbrajanjem. Bagerima pokušavamo probiti puteve kojima bi vode mogla oticati, a šest ekipa vatrogasaca ispumpava podrume, prizemlja obiteljskih kuća i poslovnih prostora. Ovako nešto ne pamtimo. Struje nema od jutros, ali vode je u izobilju – kaže načelnik Općine Tribunj Damir Pilipac.
O zahtjevu za proglašenje elementarne nepogode u Tribunju ne stignu ni razmišljati. Još uvijek su blokirane i prilazne ceste. Škole u Tribunju nije bilo, a  u Vodicama prekinuta tek nakon četvrtog sata. Ne zato što je nisu htjeli prekinuti ranije, nego zato što je do tada kiša padala i nastavnici su se bojali da im djecu ne odnese bujica. Evakuiran je i dječji vrtić.
Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (22)  Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (33) Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (32) Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (31) Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (30)   Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (19) Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (17)  Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (12) Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (11)   Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (8)  Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (4) Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (3) Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (2) Poplave u Vodicama i Tribunju (Foto H. Pavić) (1)
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI