Neovisni novinarski portal
4.8.2021.
POLITIKA
Proslava 19. obljetnice Oluje: ‘Budimo ponosni na to povijesno postignuće!’

Proslava 19. obljetnice Oluje:
‘Budimo ponosni na to povijesno postignuće!’

Središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja i proslava 19. obljetnice vojno-redarstvene operacije ‘Oluja’ u Kninu održava se i ove godine na kninskoj tvrđavi, gdje će simbolički biti podignut hrvatski stijeg, te na Trgu dr. Ante Starčevića, gdje će Predsjednik RH, predsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Vlade RH polagati vijence i paliti svijeće pod Spomenikom hrvatske pobjede Oluja ’95.Proslava Oluje - Knin 2013. (Foto H. Pavić) (9)

– Prije devetnaest godina Hrvatska vojska i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ oslobodili su najveći dio do tada okupiranog područja Republike Hrvatske. Time su otvorili vrata konačnoj uspostavi mira u našoj Domovini i čitavoj regiji. S ponosom i zahvalnošću mislimo na sve sudionike „Oluje“, posebno na pale hrvatske branitelje. S poštovanjem mislimo i na sve ljude kojima je rat donio stradanje i bol. Žrtve nisu bile uzaludne. Pobjedom u oslobodilačkom ratu ostvarena je težnja mnogih naraštaja hrvatskog naroda koji su se kroz povijest borili za ostvarenje nacionalne slobode i državne samostalnosti. Budimo ponosni na to povijesno postignuće! Izvjesimo zastave na naše domove i dostojanstveno i ponosno proslavimo ovaj veliki državni blagdan! I neka nam ovaj dan bude nadahnuće u našim nastojanjima da u slobodnoj državi ostvarujemo bolje i uspješnije društvo, društvo pravde i rada, ljudskih prava i sloboda, društvo solidarnosti i ravnopravnosti, u kojemu će svatko moći ostvariti dostojanstven život – napisao je predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović u u svojoj čestitci Dana pobjede i  domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Cjelokupni program proslave pročitajte na ovoj POVEZNICI. Proslava Oluje se već jedanaestu godinu za redom održava i u Čavoglavama, gdje se očekuje više desetaka ili čak stotinu tisuća posjetitelja. I ove je godine organizira Marko Perković Thompson sa svojim prijateljima. Pripremili su bogat kulturno-zabavni i sportski program cjelodnevne proslave koji će završiti kasno u noć velikim koncertom na kojemu će uz Thompsona nastupiti još Mate Bulić, Miroslav Škoro i grupa Opća opasnost. Kao gosti najavljeni su i šibenski biskup Ante Ivas i nedavno oslobođeni haški uznik Dario Kordić. Organizatori proslave u Čavoglavama kažu kako njihova narodna proslava nije konkurencija onoj službenoj u Kninu, a Thompson najavljuje kako će nakon mise u crkvi sv. Ilije u Kljacima svi organizirano otići na kavu u Knin. Proslava Oluje - Knin 2013. (Foto H. Pavić) (1)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI