Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Predsjednik HUP-a Ivica Mudrinić

Mudrinić kazneno prijavljen za bespravnu gradnju na Žutu

Predsjednik HUP-a Ivica Mudrinić

Zbog kaznenog djela bespravne gradnje na Kornatima Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku u ponedjeljak je prijavljen predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca i  potpredsjednik Deutsche Telekoma  Ivica Mudrinić (59).

Predsjednik HUP-a Ivica Mudrinić

Predsjednik HUP-a Ivica Mudrinić

Šibenska policija je jutros izvjestila kako je njihov Odjel gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršio istragu nad 59-godišnjakom iz Zagreba koji je osumnjičen protupravnu gradnju. – Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u svojstvu investitora i vlasnika čestice zemlje katastarske općine Kornati, u vremenu od travnja 2005. do konca 2011. godine, bez potrebnih akata o građenju, odnosno protivno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji i odredbama Prostornog plana uređenja općine Murter, na svojoj čestici zemlje, koja je sastavni dio zaštićenog područja prirode, izgradio više građevina – stoji u policijskom priopćenju.

Riječ je bespravnoj gradnji na otoku Žutu, na kojem su više građevina podigli predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić (59) i ACI. Načelnik Općine Murter-Kornati Ivan Božikov nam je kazao kako je Mudrinić sve svoje bespravne objekte porušio prije pola godine, ali glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor kaže da ga njihovo uklanjanje ne oslobađa kaznene odgovornosti.
Mudrinić je i na pomorskom dobru uz česticu zemlje također, bez potrebnih akata o građenju i protivno dokumentima prostornog uređenja, izgradio pristanište.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI