Neovisni novinarski portal
5.5.2021.
KOMENTARI / POLITIKA
Karamarko traži rekonstrukciju Vlade, Kulušić – ostavku!

Karamarko traži rekonstrukciju Vlade, Kulušić – ostavku!

Konferencija ŽO HDZ-a Goran pauk, Ante Kulušić, Željko Burić i Tomislav Vrdoljak (3)

HDZ, otkako je Tomislav Karamarko na čelu stranke, ima zanimljivu taktiku javnog nastupa. Kada stranačka vrhuška želi nešto poručiti javnosti, djeluje se orkestrirano. Svi županijski i gradski čelnici HDZ-a dignu se na noge i uglas, zborno pjevaju mantru svoga predsjednika. Pa onda, istog dana, sa svih strana “lijepe naše”, odjekuje ista pjesma.

Ovog puta HDZ- ovci su pjevali o nesposobnoj vladi koja je državu dovela u katastrofalno stanje, pa nije jasno, kaže se u jednoj strofi pjesme, zašto mediji šefa države Ivu Josipovića zapitkuju o našoj “repki” i svjetskom nogometnom prvestvu u Brazilu, umjesto da ga pitaju zbog čega ne sazove izvanrednu sjednicu Vlade na kojoj će se razgovarati o gospodarskoj kataklizmi. I svi su lokalni, županijski, gradski i općinski čelnici ogranaka, u riječ zapamtili tekst, osim jednog dijela koji je, čini se, mogao biti slobodno interpretiran. Improvizacija je, reklo bi se, bila dozvoljena. Pa tako, Tomislav Karamarko sa zagrebačke presice upire prstom izravno u najgore vladine ministre- Slavka Linića ( financije) i Ivana Vrdoljaka ( gospodarstvo) i poziva premijera Zorana Milanovića da ih smijeni te hitno rekonstruira Vladu u kojoj sjedi previše nekompetentnih ministara. U protivnom će, veli šef oporbe u Hrvata, zatražiti, a bogme i izboriti, prijeti se Karamarko, raspisivanje prijevremenih izbora. Kako to misli postići, s obzirom da Kukuriku koalicija ima stabilnu i solidnu većinu u Saboru, prvoklasni  obavještajac u državi, ne otkriva.

HDZ - Ante Kulušić

No,  u isto vrijeme dok Karamarko benevolentno Milanoviću pruža priliku da selektivnim “odstrelom nesposobnih”, kakvima izrijekom imenuje Linića i Vrdoljaka, redefinira svoj tim, saborski zastupnik na čelu HDZ-a Šibensko-kninske županije, Ante Kulušić, za vladajuću nomenklaturu nema popusta. Ostavka! To je jedina mogućnost koju “Kula” daje aktualnoj Vladi jer je toliko nesposobna i štetna da je nikakva rekonstrukcija, tvrdi, ne bi spasila ni popravila. Je li ta nesinkronizirana HDZ-ova predbožićna pjesma baš tako i skladana, ili su je stranački solisti odlučili improvizirati? Možda Karamarko računa da bi sinergijski učinak višeglasnog zbornog pjevanja mogao biti efektniji, za javnost prijemčiviji i dojmljiviji. Zabavno je to kad turneju organiziraju koncert-majstori s manjkom sluha,  koji još k tomu nisu ni izvježbali repertoar, a  publika im već duže vrijeme otvoreno poručuje da su- najnepopularniji na sceni.  Još su i postali dementni, pa čas pjevaju jedno, a čas drugo. A ako oni ne znaju što uistinu orkestar svira, kako će tek publika prepoznati tu kakofoničnu melodiju…

 

 

 

Tags:

VEZANE VIJESTI