Neovisni novinarski portal
23.10.2021.
GOSPODARSTVO
ZM s Rusima sklopio posao vrijedan 300 milijuna kuna

ZM s Rusima sklopio posao vrijedan 300 milijuna kuna

Iz tvrtke Zagreb Montaža stižu dobre vijesti. U poslovnoj u zgradi Sky Office u u Zagrebu proteklog vikenda potpisali su višegodišnji ugovor o poslovnoj suradnji s ruskom tvrtkom Saturn – Plinske turbine. Vrijednost posla je 40 milijuna eura.

Zavarivači na poslu u hali ZM Vikoma na šibenskim Podima

Od ovog posla, napominju u ZM-u, očekuje se da će osnažiti njihovu poziciju na ruskom tržištu, te da će  zahvaljujući sinergijskom efektu povećati broj poslova i potencijalnih projekata na europskom i tržištu regije. Potpisani ugovor rezultirat će isporukama opreme za rusko tržište,  koja će se proizvoditi u pogonima ZM Vikoma u Hrvatskoj.

Posao Zagreb-Montaže je proizvodnja, marketing, unapređenje, prodaja i nadzor, dok će ruski partner doprinositi zajedničkom poslu svojim specifičnim znanjima na području konstrukcije, dizajna i proizvodnje agregata elektrana, te isporučivati agregate elektranama u Hrvatskoj, zemljama regije i Europi. Sporazum su potpisali predsjednik Uprave Zagreb Montaže Alen Čović i generalni direktor Saturn – Plinskih turbina Igor Dimitrievich Judin. Potpisivanju su nazočili i brojni poslovni partneri i suradnici iz redova najznačajnijih hrvatskih kompanija. Iz Zagreb Montaže naglašavaju kako je svoj doprinos realizaciji ugovora o poslovnoj suradnji dviju kompanija dala u i Vlada RH,  kroz angažman Ministarstva gospodarstva. Ministarstvo je zaslužno za kontakt i odabir Zagreb-Montažu za ruskog partnera u Hrvatskoj. Iz konzorcija Zagreb-Montaže i Saturn – Plinskih turbina najavljuju kako očekuju i nove ugovore o isporuci roba i usluga koji će dugoročno nadmašiti početni ugovoreni iznos.


VEZANE VIJESTI